Skip to main content
V Posavju 8.6° C Sobota, 27. 2024
14.06.2023
08:12
Ples roke po papirju z »ugasnjenimi mislimi«
Foto: Knjižnica Brežice
V minulem petkovem dopoldnevu, 9. junija 2023, smo v e-učilnici Knjižnice Brežice gostili delavnico fraktalne risbe.

Ples roke po papirju z »ugasnjenimi mislimi«

BREŽICE Delavnica je potekala pod mentorstvom dr. Mihaele Kežman, učiteljice III. stopnje fraktalne risbe, terapevtke karmične diagnostike in vodje Zavoda Prosum.

Misel »Nekega dne, ko bom to in to, ko se bo to in to zgodilo, ko bom imel to in to, potem bom OK, bom srečen, bom umirjen.«, katere avtor je Eckhart Tolle, je bila vodilo tokratnega druženja, na katerem so nastajale fraktalne risbe prisotnosti v trenutku. To je vrsta umetniškega fraktala, ki nastaja s spontanim risanjem, iz srca in brez razmišljanja.

Fotogalerija (Foto: Knjižnica Brežice):

Udeleženci so raznovrstne linije z eno samo črto in z zaprtimi očmi risali približno 20 sekund, ob tem pa bili pozorni na svoje dihanje in upočasnjenost misli. Nato so začetek in konec narisanega spojili ter začeli z barvanjem. Vsako polje so odeli v svojo barvo in ustvarili unikatne izdelke. Posamezni med njimi so izpostavili mir in harmonijo ob tovrstnem risanju ter ju označili za »pozitivno nalezljivost«, ki jim sooblikuje vsakdan. Z mentorico so se pogovorili tudi o občutkih in odzivih telesa ob ustvarjanju, svojem trenutnem in resničnem notranjem stanju.

Mateja Kus, Knjižnica Brežice

knjižnica brežice
brežice
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja