Skip to main content
V Posavju 7° C Nedelja, 28. 2024
03.07.2023
09:07
Za devetimi gorami, PD Imani Brežice
Foto: PD Imani Brežice
V soboto, 17. junija 2023, so v Športni dvorani Brežice ob zaključku šolskega leta plesalci PD Imani zaplesali na svojem največjem letnem dogodku, letni produkciji z naslovom "Za devetimi gorami".

Za devetimi gorami

Na plesnih vajah so ustvarjali na temo risank, vse skupaj pa strnili v zaključno prireditev. Na dogodku se je razvrstilo 19. plesnih točk, v katerih so zaplesali najmlajši plesalci stari od 4. leta naprej, osnovnošolski otroci in mladina. V koreografijah Larise Brinovec, Karmen Lavrinšek, Laure Jelen, Sare Levičar, Tjaše Oštir, Nastje Rajkovič, Sanje Spirić in Valentine Zajtl so se predstavili plesalci skupin plesnih pripravnic, sodobnega plesa, jazz baleta, baleta in hip hopa.

S posebnimi Imani priznanji so se poklonili petnajstim plesalcem, ki se v društvu aktivno udejstvujejo in ustvarjajo že 5 in 10 let. Na prireditvi so podelili tudi petnajst jubilejnih značk Mete Vidmar, ki jih podeljuje Javni sklad RS za kulturne dejavnosti. Značke so prejeli plesalci za aktivno delovanje na področju plesa od dopolnjenega 6. leta starosti. Bronasto značko, za več kot 5 let aktivnega udejstvovanje na področju plesne dejavnosti so prejele plesalke: Sofija Katić, Gabrijela Komar, Nia Kozole, Zala Kvartuh, Ana Mladkovič Dremelj, Lana Ostrelič, Evelina Pernišek, Flora Sambunjak, Neli Škofca, Naomi Šporar, Karla Strniša in Lana Vugrek. Srebrno značke Mete Vidmar za več kot 10 let pa so prejele plesalke Olja Bizjak, Lana Zoja Rožman in Žana Žniderič. Plesalkam je priznanja podelila predsednica sveta JSKD Območne izpostave Brežice Diana Kosar.

Na dogodku se je predsednica društva Ksenija Herakovič vsem nastopajočim zahvalila za trud, pridno delo in energijo ter za sodelovanje na prireditvah. Čestitala je tudi vsem dobitnikom priznanj in tekmovalcem za lepe uspehe na državnih tekmovanjih in evropskem prvenstvu. Tekmovalna sezona je bila v društvo več kot odlična, saj so plesalci sodobnega plesa bili prejemniki dveh zlatih priznanj in enega bronastegam, hip hop tekmovalci pa prejemniki lepih rezultatov na državnem in evropskem prvenstvu.

Omenjeni dogodek je eden izmed dveh zaključnih dogodkov plesalcev društva. Plesne pripravnice, v katerih plešejo predšolski otroci, so namreč plesno sezono zaključile 24. maja 2023 s svojo produkcijo z naslovom »Poletna mini zABBAva«. Na znane pesmi pop skupine ABBA so najmlajši plesalci iz društva, v koreografijah učiteljic Larise Brinovec in Karmen Lavrinšek, zaplesali na odru Doma kulture Brežice. Prireditev je gostila tudi plesalce starejših plesnih skupin.

Vsem plesalcem in učiteljicam iskrene čestitke ter zaslužene počitnice po uspešnem plesnem letu!

Vir: PD Imani

ples
pd imani brežice
brežice

Pridružite se nam

Novice iz Posavja