Skip to main content
V Posavju 28.8° C Nedelja, 26. junij 2022
20.05.2022
12:15
Obnova ceste skozi Stolovnik
Grafika: ePosavje.com
Pred desetimi dnevi so podpisali pogodbo za 2. fazo obnove ceste skozi Stolovnik v Krajevni skupnosti Brestanica v Mestni občini Krško.

Dela morajo biti končana do 30. novembra letos

KRŠKO V Brestanici bodo kmalu začeli z 2. fazo obnove ceste pri Stolovniku, obnovo ceste Stolovnik - Raztez - Dobrava. Kot je razvidno iz tehnične naloge, bodo prenovili približno 1900 metrov ceste in na novo uredili približno 250 metrov ceste. Z ureditvijo kolesarskih in peš poti želijo ta del občine, glavna turistična znamenitost tega dela občine je ribnik Mačkovci, približati reki Savi. Ob rekonstrukciji ceste bodo na območju ribnikov med drugim uredili tudi ograje za dvoživke in podhode za dvoživke pravokotne oblike.

Pogodba je podpisana

Na Mestni občini Krško so v začetku meseca podpisali pogodbo za začetek 2. faze obnove ceste skozi naselje Stolovnik in kot je razvidno iz podpisane pogodbe, je družba Gradnje Boštanj poslala najugodnejšo ponudbo za 594.703,73 evrov z DDV. V dokumentu piše, "da se izvajalec obvezuje pričeti z izvajanjem s to pogodbo prevzetih del takoj po uvedbi v delo, zaključiti pa najkasneje do 30. novembra 2022."

krško
ceste

Pridružite se nam

Novice iz Posavja