Skip to main content
V Posavju 24.2° C Četrtek, 18. avgust 2022
30.05.2022
07:16
7 korakov do kvalitetne vsebine
7 korakov do kvalitetne vsebine
Želite začeti s svojim poslom in iščete najpomembnejše točke, s katerimi boste osvojili srca svojih strank?

Če je vaš odgovor pritrdilni, potem najprej razmislite o kvalitetni spletni strani, ki bo kupce privabila. Vrhunsko spletno stran ne naredijo le lepe slike in privlačen dizajn, ampak še ogromno drugih dejavnikov.

Privlačen vizualen pogled pri kupcu zbudi veliko pozornost, prodajo pa zagotovo odlična uporabniška izkušnja ter dobra in kvalitetna vsebina spletne strani. Ključni vidik vsake SEO strategije bi moralo biti kakovostno pisanje vsebine, s katero se izboljša uvrščenost spletne strani. Mogoče je vaša vsebina vam visokokakovostna, kar pa ne pomeni, da enako velja tudi za iskalnik Google.

V nadaljevanju vam bomo predstavili nekaj nasvetov pisanja, s katerimi bo vaša vsebina dosegla željene kupce.

Kakšna sploh je kakovostna vsebina?

Ustvarjanje prave vsebine na vaši spletni strani določajo vaši uporabniki. Žal pa je vsak uporabnik drugačen in ima drugačen namen iskanja informacij. Nekateri le iščejo odgovore, drugi iščejo priporočila in tretji kvalitetne storitve oz. izdelke. Vsi pa imajo eno skupno stvar in to je, da vedo kaj hočejo.

Kvaliteteno napisana vsebina za spletno stran

 

Kljub temu naj vaša spletna stran vključuje dobro premišljeno, berljivo in privlačno vsebino. Za kvalitetno vsebino si je potrebno vzeti čas ali to delo prepustiti strokovnjakom, ki dobro vedo kaj mora spletna stran vsebovati.

Kako ustvariti kvalitetno vsebino?

1. Pišite za svoje bralce in ne zase

Prvi korak k ustvarjanju visoko kakovostne vsebine je zagotavljanje informacij, ki jih občinstvo išče. Toda katere so te? To ugotovite z raziskavo ključnih besed, ki vam hkrati tudi pomagajo pri uvrstitvi na organskih pozicijah v Google iskalniku. Če imate spletno trgovino, želite s kvalitetno vsebino bralce verjetno seznaniti z izdelki ali storitvami.

Če ste bloger, je vaš cilj, da bralci spoznajo vas in teme, ki vas zanimajo. Pri tem je pomembno upoštevati, kaj vaši uporabniki dejansko želijo brati, kakšne interese imajo, katerim dogodkom ali novicam sledijo, medtem ko jih vi lahko povežete z vašim poslom.

2. Naj bo vaša vsebina berljiva, razumljiva in privlačna

Da bo vaša spletna stran čim bolj obiskana, poskrbite da bodo ljudje prebrali celotno vašo objavo, članek oziroma stran. Kar pomeni, da morate dobro razmisliti o strukturi vašega besedila in besedah, ki jih boste uporabili. Pazite, da ne pišete predolgih besedil, ki bralce prestrašijo. Vključite naslove in podnaslove.

Izogibajte se zapletenim besedam in dolgim odstavkom. V besedilu je vedno dobro uporabiti variacije in sinonime ter daljše stavke zamenjati s krajšimi. Med pisanjem se zabavajte in bodite osebni. To vam bo zagotovo pomagalo sestaviti kakovostno vsebino, ki bo uporabnikom pomagalo, da spoznajo vas in vašo blagovno znamko.

3. Razmislite o namenu iskanja in svojemu cilju

Pri ustvarjanju vsebine je pomembno, da za določeno spletno stran upoštevate namen iskanja - ta vam bo pomagal določiti fokus vaše vsebine. Namen iskanja je dejansko razlog, zakaj nekdo izvede določeno iskanje.

Priprava vsebin - raziskava ključnih besed


Si obiskovalci mogoče želijo kaj kupiti preko spletne trgovine ali jih zanimajo spletne storitve? Če namen iskanja ustreza njihovim potrebam, potem bodo na vaši strani ostali dlje, kar bo pozitivno vplivalo tudi na uvrstitev vaše spletne strani na iskalniku Google.

4. Bodite vredni zaupanja

Ko ljudje pristanejo na vaši spletni strani, je pomembno, da zgradite krog zaupanja. Če vas občinstvo še ne pozna, morate dokazati, da ste vredni zaupanja. Toda kako? S pisanjem na jasen in uporabniku umirjen način. Dodajte le pristne fotografije in ne zavajajoče. Pri opisovanju samega sebe bodite iskreni in priložite resnične fotografije svoje ekipe.

5. Upoštevajte trenutne trende in posodabljajte svojo vsebino

Ključni element pisanja kakovostne vsebine je zagotoviti, da je spletna stran ažurna in ustrezna. Kar pomeni, da morate redno posodabljati svojo vsebino, saj bodo ljudje tako lahko našli prave informacije.

S tem dejanjem pokažete, da ste na tekočem z razvojem in objavljate aktualne novice. Posodabljanje objav na spletnem mestu in blogih je pomembno tudi za SEO optimizacijo, saj to Googlu pokaže, da je vaše spletno mesto stalno aktivno in relevantno.

6. Vložite čas v strukturo spletnega mesta

Struktura spletnega mesta je bistveni del vsake trdne strategije SEO optimizacije. Ko dobro strukturirate svoje spletno mesto, bodo obiskovalci ter Googlovi robotki lažje in boljše indeksirali vaše URL-je. Hitrejša in enostavnejša indeksacija pomaga Googlu, da določi pomembnost vaših podstrani.

Strukturirana vsebina na spletni strani


Dobra struktura spletne strani bo uporabnikom omogočila, da se bodo lažje znašli in med drugim tudi našli vse prave spletne storitve, ki jih ponujate.

7. Imejte edinstvene teme z dodatki lastne perspektive

Če želite iti v korak s časom, morate spletno vsebino stalno reciklirati. Tisto zaradi česar boste privabili bralce, je vaša lastna perspektiva in izkušnje, ki jih delite z občinstvom. Ne ciljajte na preširoke teme, saj se za te poteguje ogromno konkurentov.

Obstaja veliko orodij, ki jih lahko uporabite za analizo ključnih besed. Raziskujte in ugotavljajte ali so vaše teme zanimive za vaše občinstvo. Vsebino popestrite z vizualnim gradivom, saj si ljudje takšne informacije lažje zapomnijo. Vključujte posnetke zaslona, fotografije, infografike, grafikone, videoposnetke, animacije in slike z napisi.

Zakaj je vsebina na spletni strani zelo pomembna?

V tem primeru je odgovor popolnoma enostaven, saj je to pot do uspeha. Če boste imeli dobro vsebino oziroma dobro opisan izdelek ali storitev, boste veliko lažje prepričali uporabnika naj brska še naprej, pogleda ostale podstrani, prebere blog, pregleda akcije, opravi nakup in se kasneje ponovno vrne na vašo spletno stran.

Zakaj je vsebina na spletni strani zelo pomembna?

Pišite tako, da bo uporabnikom razumljivo. Ne vključujte strokovnih in prezahtevnih besedil. Vsebino spletne strani večkrat osvežite in dopolnjujte s svežimi članki. Če bo vsebina zanimiva za vaše obiskovalce, bo to opazil Google in vas uvrščal vse višje v spletnih brskalnikih.

Če niste vešči pisanja, se obrnite na podjetja, ki se ukvarjajo z optimizacijo spletnih strani. Ti vam bodo ponudili številne spletne storitve, s katerimi boste vse bolj prepoznavni, tudi na Facebooku in Instagramu, ki tvorita pomemben del digitalne prezence.

oglasna novica

Pridružite se nam

Novice iz Posavja