Skip to main content
V Posavju 11.3° C Petek, 26. 2024
11.06.2021
22:16
Matej Mohorič, Bahrain Victorious
Foto: ePosavje.com
Matej Mohorič (Bahrain Victorious) je na posavski etapi Dirke po Sloveniji osvojil 2. mesto, v ciljnem šprintu je bil od njega hitrejši Španec Aberasturi Izaga. To je Mohorič povedal po dirki.

"Preveč sem okleval, prepozno sem začel s šprintom"

KRŠKO "Zmanjkalo je pol dolžine kolesa ali pa nekaj metrov več. Preveč sem okleval, prepozno začel s šprintom. Že prej sem vedel, da je Španec hitrejši. Postavil sem izza njega, izbral je pravi trenutek, na žalost mi je ravno malo zmanjkalo," je v intervjuju po koncu dirke za RTV Slovenija povedal najboljši Slovenec na etapi v Krškem Matej Mohorič.

"Ritem na klanec je bil peklenski"

Na vprašanje, ali so pričakovali takšen zaključek etape, glede na to, da je Mohorič pred etapo dvakrat odpeljal sremiški klanec, je povedal, da je bil današnji šprint najverjetnejši razplet etape. Ritem na klanec je bil peklenski, moja smola je v tem, da je Španec dober na vzpon in je bil v prvi skupini. Bil je močnejši, zasluži si to zmago.

Mohorič, Bučerca

Kaj pravi o napadu Tratnika v Stari vasi?

V zadnjih dveh kilometrih je na klančini pred Staro vasjo napadel Jan Tratnik. "Jan Tratnik je poskusil z napadom v zadnjih dveh kilometrih. Malo zato, da bi lovil etapno zmago, malo pa da se je skupina razpotegnila, da je bilo meni lažje najdet položaj za sprint. Na žalost je ravno takrat, ko bi moral napadati zaviral in je izgubil moment. To se velikokrat zgodi, vseeno obstaja malo grenki priokus zaradi 2. mesta. Ampak to je kolesarstvo," je še dodal Mohorič.

(bš)

krško
dirka po sloveniji
kolesarstvo

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja