Skip to main content
V Posavju 3.1° C Sreda, 30. november 2022
28.09.2022
12:38
COVID-19, testiranje, Sevnica
Foto: arhiv ePosavje
V torek so v Posavju potrdili še 133 novih primerov, največ znova na testiranjih v občini Krško.

V Posavju še 133 novih primerov

KRŠKO Na torkovih testiranjih v Posavju so potrdili še 133 novih primerov, znova v vseh šestih občinah in znova največ v občini Krško. V Krškem so tako v torek dobili 57 novih pozitivnih primerov okužbe s SARS-CoV-2 virusom, v Brežicah 37, v Sevnici 28, v Bistrici ob Sotli 5 imajo 5 novih primerov, v Radečah in Kostanjevici na Krki pa po tri nove.

Žibert (Zdravstvena fakulteta Univerze v Ljubljani): "Drugi del jesenskega vala"

Janez Žibert z Zdravstvene fakultete Univerze v Ljubljani je v torek komentiral, "da se številke gibajo po napovedih, kjer smo pričakovali porast okužb z začetkom šolskega leta in začetkom mrzlega dela leta. Trenutno izgleda, da se je kratka stagnacija okužb končala in da se je začel drugi del jesenskega vala, ki se bo še pospešil v naslednjih dneh."

Kaj kažejo projekcije?

Vrh okužb po trenutnih projekcijah lahko pričakujemo v drugi polovici oktobra, kjer lahko na vrhu pričakujemo tudi do 6.000 zaznanih okužb v 7-dnevnem povprečju. "V bolnišnicah do 500 obravnav in med 50-100 obravnav na intenzivnih enotah. Seveda so to projekcije v primeru omikron različice virusa," dodaja.

koronavirus
covid19
krško
brežice
sevnica
kostanjevica na krki
radeče

Pridružite se nam

Novice iz Posavja