Skip to main content
V Posavju 23° C Torek, 9. avgust 2022
28.09.2020
14:26
Dan brez alkohola v Brežicah
Foto: Zveza prijateljev mladine Krško
V sklopu projekta SOPA – Skupaj za odgovoren odnos do pitja alkohola – so pri Zvezi
prijateljev mladine Krško letos že drugič obeležili Dan brez alkohola.

Dan brez alkohola 2020 v Brežicah

BREŽICE Tradicionalno smo želeli dogodke pripraviti v pomladnih mesecih, a smo letos zaradi aktualne epidemiološke situacije dogodek ob upoštevanju vseh preventivnih ukrepov NIJZ izvedli 21. septembra 2020 na katerem smo javnost ozaveščali o projektu SOPA. Organizator dogodka je bila Območna enota Nacionalnega inštituta za javno zdravje Celje v sodelovanju z Občino Brežice in Centrom za krepitev zdravja ZD Brežice.

Na dogodku smo sodelovali s predstavniki petih nevladnih organizacij, ki sodelujejo v omenjenem projektu, in sicer Društvo za zdravje srca in ožilja – podružnica Posavje, Športna zveza Brežice, Dnevni center ŠENT CELEIA Celje, Društvo paraplegikov jugozahodne Štajerske in Škofijska Karitas Celje.

Fotogalerija (Foto: Zveza prijateljev mladine Krško):

Z dogodkom smo želeli en dan v letu nameniti pogovorom o škodljivosti pitja in posledicah, ki jih alkohol prinaša tako za posameznika kot tudi za družbo. Tega smo se na dogodku lotili z naslednjimi aktivnostmi: kolo sreče, spomin, reševanje križanke in rebusa, poišči pare, igro »Pijana očala«, da smo privabili ljudi, da razmislijo o mitih o alkoholu, ki prevladujejo v Sloveniji, ter jih skupaj razbijali. Ponudili smo jim gradiva z nasveti o zdravem življenjskem slogu, pristopu SOPA in aktivnostih v okviru projekta, na voljo so jim bile tudi informacije o virih pomoči v regiji. Vse aktivnosti so financirane s strani Evropskega socialnega sklada in Republike Slovenije.

Pripravila: Tjaša Rakar

krško
zpm krško
brežice
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja