Skip to main content
V Posavju 23.7° C Četrtek, 11. avgust 2022
25.05.2022
13:25
Kolesarska povezava Brežice - Dobova
Foto: ePosavje.com
Cesta med Brežicami in Dobovo je zadnje čase precejšnje gradbišče, saj tam poteka izgradnja kolesarske povezave. Zaradi podobnega razloga je precej živahno tudi na cestah med Čatežem in Krško vasjo.

Brežice - Dobova in Čatež ob Savi - Krška vas

BREŽICE Dobre štiri kilometre in pol dolga kolesarska povezava med Brežicami in Dobovo je že skoraj dokončana, predvsem v predelih izven cestišča. Kot nam je povedal brežiški župan Ivan Molan, mora biti kolesarska povezava dokončana do 30. junija. "Do konca avgusta je potrebno urediti dokumentacijo, da bi se projekt lahko zaključil 30. avgusta."

 

Ob tem urejajo tudi cestišče od Trnja do Dobove

Poleg kolesarske steze, ki jo izvaja občina in ki je sofinancirana z evropskimi sredstvi, direkcija za infrastrukturo ureja celotno cestišče od Trnja do Dobove. "Del, kjer se steza stika s cestiščem, mora biti končan do 30. junija 2023, ostalo pa do 30. junija 2024," pravi Molan. Kolesarsko povezavo, kolikor pač lahko, občani že uporabljajo.

Čatež ob Savi - Krška vas

Precej živahno tudi na cestah med Čatežem in Krško vasjo. Župan dodaja, da dela potekajo od starega železnega mostu do Krške vasi v eni smeri in od mostu do picerije Grič na drugi strani. "Potem gre po poti proti Svetem Vidu, proti Čatežu. Tu gre za bistveno zahtevnejšo investicijo," dodaja Molan. Dela potekajo na betonskih pilotih, 110 metrov kolesarske povezave bo potrebno graditi na pilotih. "Potem gre naprej preko ceste in po levi strani proti Krški vasi," še pove Molan.

Vrednost obeh kolesarskih povezav skoraj 5 milijonov evrov

Pogodbena vrednost del za kolesarsko povezavo med Čatežem ob Savi in Krško vasjo znaša 2,7, med Brežicami in Dobova pa 2,1 milijona evrov, naložbi sta sofinancirani z evropskimi in državnimi sredstvi.

brežice
kolesarstvo
video

Pridružite se nam

Poglejte tudi