Skip to main content
V Posavju -2.7° C Torek, 30. november 2021
25.11.2021
13:04
Vremenska napoved, 25. november 2021
Grafika: wxcharts.eu
Po nepričakovano sončnem četrtku noč na petek prinaša spremembo. Petek bo deževen, čez vikend lahko sneži tudi med 300 in 700 metri nadmorske višine.

Po sončnem četrtku zvečer sprememba

BREŽICE Zvečer in v noči na petek se bodo padavine okrepile in prehodno zajele vso državo, v severni Sloveniji se bo meja sneženja ponekod spustila do višje ležečih dolin. Jutranje temperature bodo od 1 do 4°C. V petek bo sprva oblačno s padavinami, ki bodo popoldne slabele. Meja sneženja se lahko ob močnejših padavinah na severu spusti do nižin.

Kako kaže?

V noči na soboto se bodo padavine prehodno spet razširile proti vzhodu, v soboto bo pretežno oblačno z občasnimi padavinami, ki bodo pogostejše v zahodni polovici Slovenije. In vremenslovci napovedujejo, da bo meja sneženja sprva med 300 in 700 m nad morjem, popoldne se bo pričela dvigovati.

Občasne padavine tudi v nedeljo

Na Primorskem in deloma na Notranjskem bo pihal južni veter. Tudi v nedeljo bodo še občasne padavine, deloma plohe, oblačnost se bo občasno trgala.

Ciklon nad zahodnim Sredozemljem

Za takšno vremensko dogajanje bo kriv ciklon, ki se te dni zadržuje nad zahodnim Sredozemljem.Vremenska fronta se je od zahoda približala Italiji in je začela vplivati tudi na vreme pri nas, od juga k nam doteka nekoliko toplejši in precej vlažen zrak.

(eP)

vreme v posavju
krško
brežice
sevnica

Pridružite se nam

Novice iz Posavja