Skip to main content
V Posavju 28° C Nedelja, 3. julij 2022
03.02.2020
07:45
Foto: ePosavje
V Sindikatu policijse Slovenije so konec prejšnjega tedna napovedali štiriurno opozorilno stavko, ki jo bodo začeli v pondeljek zjutraj.

Štiriurna opozorilna stavka

Stavko napovedali v Sindikatu policistov Slovenije

Policisti želijo z opozorilno stavko opozoriti na neizpolnjevanje zavez vlade iz stavkovnega sporazuma s policisti iz leta 2018. Štiriurno opozorilno stavko so, tako najavlja Slovenska tiskovna agencija, napovedali v Sindikatu policistov Slovenije, se ji pa ne bodo pridružili v Policijskemu sindikatu Slovenije. Ne glede na to, tako STA, v sindikatu policistov pravijo, da bodo stavkali vsi policisti in policistke.

Stavko bodo začeli ob 8. uri in jo končali opoldne

Stavko bodo začeli ob 8. uri in končali opoldne. Stavka policistov bo potekala tako, da bodo na mejnih prehodih Obrežje in Gruškovje temeljiteje pregledovali tovorna in osebna vozila.

Ob napovedi stavke od odgovorni še niso prejeli nobenega odziva

Generalna direktorica policije Tatjana Bobnar je sicer ob napovedi opozorilne stavke zagotovila, da si bodo v konstruktivnem dialogu prizadevali za uresničitev stavkovnega sporazuma. V sindikatu pravijo, da od napovedi stavke s strani odgovornih niso prejeli še nobenega odziva.

(STA, bš, eP)

obrežje
policija

Pridružite se nam