Skip to main content
V Posavju 15.4° C Nedelja, 14. avgust 2022
02.06.2022
13:11
Cesta Zdole Krško
Foto: ePosavje.com
Močno dotrajano in preozko cesto med Zdolami in Krškim čaka temeljita obnova. Svetniki Mestne občine Krško so na zadnji seji za njeno rekonstrukcijo prižgali zeleno luč.

Obnova ceste Krško - Zdole

KRŠKO Cesta med Krškim in Zdolami je vsa uničena, v preteklosti so se po njej sprožili plazovi. Na zadnji seji občinskega sveta v Krškem so svetniki podprli sedem milijonov in pol evrov vreden projekt. "Mislim, da je že skrajni čas, da se cesta uredi, ker je precej nevarna. Zasluži si, ker je frekvenca prometa zelo visoka," nam je sredi Zdol povedal krajan.

Domačini jezni in naveličani nenehnih opozarjanj

Krajane, večina od njih sicer ni želela pred kamero, je strah predvsem zaradi otrok, ki se po tej cesti z avtobusom vozijo v šolo. Jezni in naveličani so nenehnih opozarjanj, ki jim, kot pravijo, nihče ne prisluhne. No, kot kaže, je tudi ta, sicer državna cesta, vendarle prišla na vrsto. Za njeno obnovo – vse od table Zdole do table Krško – potekajo aktivnosti za odkup zemljišč. "Cesta bo nekoliko širša, zato potrebujemo zemljišča. To delamo v imenu Direkcije Republike Slovenije za infrastrukturo. Istočasno smo podpisali sporazum o delitvi stroškov, finančna konstrukcija je postavljena in res me veseli, da bo že v enem koraku narejena cesta med Zdolami in Krškim," je povedal krški župan Miran Stanko.

Z deli naj bi predvidoma začeli še letos

Pločniki, pet avtobusnih postajališč

Poleg rekonstrukcije ceste bodo med drugim zgradili še pločnike, pet avtobusnih postajališč, most preko Potočnice in uredili cestno razsvetljavo. Dela se bodo predvidoma začela še letos, potekala pa naj bi do leta 2024.

Vrednost projekta je ocenjena na 7,5 milijona evrov

Vrednost projekta je ocenjena na sedem milijonov evrov in pol, od tega naj bi Mestna občina Krško prispevala dobrih 930 tisoč evrov, preostala sredstva pa bi zagotovila Direkcija za infrastrukturo.

krško
video
posavski tednik

Pridružite se nam

Novice iz Posavja