Skip to main content
V Posavju 15.3° C Petek, 27. maj 2022
02.12.2020
16:46
Zimske razmere v Posavju
Foto: ePosavje.com
Na naših straneh začenjamo s spremljanjem razvoja vremena od torka do četrtka, 1. do 3. decembra. V sredinem jutru smo tudi v Posavju dočakali prve snežinke.

Razvoj vremena v Posavju, 1. do 3. december 2020

NAJPOMEMBNEJŠI POUDARKI:

  • Sneženje se bo v drugem delu srede razširilo nad vso državo
  • V sredo zvečer in v noči na četrtek bo na prehodu med Primorsko in notranjostjo Slovenije možen pojav poledice in žledu.
  • V četrtek bo poledica možna tudi ponekod na vzhodu Slovenije.

Radarska slika padavin:

SREDA, 2. DECEMBER 2020

(16:45) Poledica in žled v četrtek tudi v Pomurju

Ponoči bo predvsem na območju Brkinov možen pojav poledice in žledu, v četrtek bo poledica možna tudi v Pomurju. Predvsem v zahodni in osrednji Sloveniji bo ponoči zapadlo še 15 do 25 cm snega, burja bo gradila snežne zamete.

(13:05) Kaj pravijo v vremenski napovedi?

Sreda

V sredo bo oblačno. Padavine se bodo od juga razširile na vso Slovenijo, v notranjosti bo snežilo. Na Primorskem bo pihala zmerna do močna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od -3 do 1, na Primorskem okoli 5 °C. Ponoči bo oblačno s sneženjem, po nižinah Primorske pa bo deževalo. Do jutra bodo padavine oslabele in zjutraj v večjem delu Slovenije že ponehale. Na Primorskem bo še pihala zmerna burja. Jutranje temperature bodo od -5 do 0, na Goriškem in ob morju od 2 do 5 °C.

Četrtek

V četrtek bo pretežno oblačno. Na vzhodu se bodo občasno še pojavljale manjše padavine, rahel sneg bo predvsem v Pomurju prehajal v rahel dež. Na Primorskem bo pihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo v notranjosti okoli 0, na Primorskem pa od 6 do 9 °C.

Petek

V petek bo pretežno oblačno, na zahodu se bodo popoldne znova začele pojavljati padavine, po nižinah bo deževalo. Ob morju se bo krepil jugo.

Sobota

V soboto bo v vzhodni polovici Slovenije delno jasno. Drugod bo pretežno oblačno z občasnimi padavinami, ki bodo pogostejše v zahodnih krajih. Meja sneženja se bo postopno dvignila do okoli 1500 m. Ob morju bo pihal okrepljen jugo. Topleje bo.

vir: ARSO

(13:04) Policisti o voznih razmerah

Sneženje je zajelo tudi območje Policijske uprave Novo mesto, vozne razmere se slabšajo, saj se sneg že oprijemlje cestišč. > VEČ

(10:12) Opozorilo Urada za meteorološko napoved ARSO

Možen pojav poledice in žledu

Po podatkih Urada za meteorološko napoved Agencije Republike Slovenije za okolje bo v sredo zvečer in v noči na četrtek na prehodu med Primorsko in notranjostjo Slovenije (Banjška planota, Trnovski gozd, območje okoli Razdrtega, Brkini, ponekod na Ilirskobistriškem) možen pojav poledice in žledu.

V osrednji in zahodni Sloveniji bo do četrtka lahko zapadlo več kot 25 cm sneg

V četrtek bo poledica možna tudi ponekod na vzhodu Slovenije. Predvsem v osrednji in zahodni Sloveniji bo do četrtka zjutraj lahko zapadlo več kot 25 cm snega. Zmerna burja bo gradila snežne zamete

(09:37) Prve snežinke tudi že v Posavju

V sredinem dopoldnevu so sneg prvi dočakali v Beli krajini in v okolici Novega mesta, nekaj po 9.30 pa je sneg začel naletavati tudi v Posavju.


TOREK, 1. DECEMBER 2020

(20:32) Kako kaže?

Četrtek

V noči na četrtek bo v notranjosti snežilo, na jugozahodu bo deževalo. Na Agenciji Republike Slovenije pravijo, da bodo v četrtek padavine oslabele in dopoldne na zahodu tudi ponehale. Ponekod na vzhodu bo sneg prešel v dež.

Petek

V petek bo pretežno oblačno, na zahodu se bodo popoldne znova začele pojavljati padavine, po nižinah bo deževalo. V soboto bo na zahodu oblačno z občasnimi padavinami, meja sneženja se bo postopno dvignila nad 1500 m. Na vzhodu pa deloma sončno in suho, ob morju bo pihal okrepljen jugo, topleje bo.

Sneg, zimska služba Krško

(20:29) !!! Opozorilo vremenoslovcev - žled in poledica

V sredo zvečer, v noči na četrtek in v četrtek

Na Agenciji Republike Slovenije za okolje opozarjajo, da bo v sredo zvečer in v noči na četrtek na prehodu med Primorsko in notranjostjo Slovenije možen pojav poledice in žledu. V četrtek bo poledica možna tudi ponekod na vzhodu Slovenije.

(20:25) Kaj pravijo vremenoslovci?

S torka na sredo

Ponoči se bo povsod pooblačilo, na jugu se bodo začele pojavljati padavine. Po nižinah Primorske bo deževalo, drugje pa snežilo. Na Primorskem se bo krepila burja. Jutranje temperature bodo od -5 do 0, na Goriškem in ob morju okoli 3 °C.

Sreda

V sredo bo oblačno. Rahle padavine se bodo čez dan razširile nad večji del države, v notranjosti bo snežilo. Na Primorskem bo pihala okrepljena burja. Najvišje dnevne temperature bodo od -3 do 1°C.

Vir: ARSO

(20:15) Vremenska slika

Nad severnim Sredozemljem se začenja poglabljati ciklonsko območje. Alpe je od severa dosegla hladna fronta, v višinah priteka k nam hladen in postopno bolj vlažen zrak.

(20:05) Zimske službe v Posavju

Posavski vzdrževalci cest so pripravljeni na snežne razmere. "Letos se napoveduje malce ostrejša zima kot v prejšnjih zimah. Nekaj mraza nas je obiskalo že ta vikend, tekom tedna in v naslednjem tednu pričakujemo nekoliko bolj zimsko vreme kot pretekla leta," nam je ob tem povedal Janez Kozole, vodja Sektorja gospodarskih javnih služb kolektivne rabe v družbi Kostak, d. d., v sklop katerega spada tudi vzdrževanje cest in javnih površin ter zimska služba. > VEČ

(20:00) Začenjamo s spremljanjem razvoja vremena

Na naših straneh začenjamo s spremljanjem razvoja vremena od torka do četrtka, 1. do 3. decembra. 

(bš)

vreme v posavju
krško
brežice
sevnica
kostanjevica na krki
radeče

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja