Skip to main content
V Posavju 28.9° C Torek, 16. avgust 2022
08.05.2020
14:32
Sevnica, Civilna zaščita
Foto: arhiv ePosavje
Poveljnik Štaba Civilne zaščite Občine Sevnica Mitja Udovč je v svojem nagovoru občankam in občanom Občine Sevnica sporočil, da štab v času razglašene epidemije zaseda redno.

Štab Civilne zaščite Občine Sevnica še vedno opravlja vse svoje naloge

SEVNICA Temeljna naloga štaba je povezovanje vseh služb, ki skrbijo za tekoče delo in varnost občanov ter skrb, da so ukrepi izvedljivi, usklajeni in učinkoviti.

"Težišče pozornosti je usmerjeno v zdravstvene službe in varovanje zdravja občanov"

"Težišče pozornosti je usmerjeno v zdravstvene službe in varovanje zdravja občanov. Pomembno pa je, da je v času epidemije nemoteno in brez prekinitev delovalo in delujejo vse ostale podporne službe, ki so ključne za življenje in delo. Poleg zagotavljanja ustrezne informiranosti in rednega obveščanja je potrebno izpostaviti tudi usklajevanja in podpiranja oskrbe občanov, delovanje gasilskih služb ter delovanje javne komunalne infrastrukturo in neprekinjeno zagotavljanje komunalnih storitev," je ob tem dodaja Udovč.

"Svoje delo kljub epidemiji opravljaljamo nemoteno"

V teh dejavnostih, tako sogovornik, so zaposleni morali delati in se nismo mogli umakniti, svoje delo pa so opravljali nemoteno. "Kljub povečanim stroškom delovanja so se te dejavnosti izkazale kot resnično nepogrešljive za delovanje naše družbe in celotne lokalne skupnosti," še pove poveljnik Civilne zaščite Občine Sevnica.

(bš)

sevnica
koronavirus
video

Pridružite se nam

Novice iz Posavja