Skip to main content
V Posavju 14.3° C Sreda, 18. maj 2022
22.12.2020
15:25
Dom starejših občanov Krško, december 2020
Foto: ePosavje.com
V Domu starejših občanov Krško so imeli v ponedeljek še 33 aktivno okuženih, 121 stanovalcev je ozdravelo, nekaj stanovalcev je še vedno v bolnišnici. Do sedaj je bila okužena večina stanovalcev.

"Do sedaj je bila v domu okuženih večina stanovalcev"

"Niti v sanjah si nismo mislili, da bo konec leta 2020 takšen, kot je"

KRŠKO V Domu starejših občanov Krško so veliko boljše volje, kot pa še pred 14 dnevi. "Res je, da si pred enim letom niti v sanjah nismo mislili, da bo konec leta 2020 takšen kot je, a res je tudi, da smo kljub vsemu ohranili normalno življenje, kolikor se je dalo. V našem domu je bilo do sedaj okuženih večina stanovalcev," ob tem pravijo v domu. 

121 ozdravljenih stanovalcev, aktivno okuženih še 33

Med stanovalci so doslej zabeležili 121 ozdravljenih, v ponedeljek je bilo aktivno okuženih je še 33, tudi zanje upajo, da bodo čim prej ozdraveli. "Nekaj stanovalcev je še v bolnišnici. Nekaj stanovalcev je za vedno odšlo, njihovim svojcem izrekamo iskreno sožalje," dodajajo.

O obiskih in cepljenju

Obiski še naprej potekajo po vnaprejšnjem dogovoru in ob upoštevanju ukrepov

O cepljenju pravijo, da bo v prvi fazi možnost cepljenja za osebe, ki še niso prebolele virusa in vse tiste so do ponedeljka že kontaktirali in vprašali, ali se želijo cepiti ali ne. "V domu skušamo organizirati obiske tako, da ima čimveč stanovalcev možnost snidenja s svojimi sorodniki. Obiski še naprej potekajo po vnaprejšnjem dogovoru in ob upoštevanju ukrepov za preprečitev širjenja bolezni. O terminu, načinu in trajanju obiska se bo z vami dogovorila socialna delavka. Da bodo prazniki lepši, bodo obiski do koca leta vse dni v tednu," dodajajo o obiskih.

V domu imajo že sedem belih skupin, v sredo pričakujejo še najmanj eno

Življenje v domu se sicer počasi vrača v stare tirnice. Od ponedeljka naprej imajo že sedem belih skupin, v sredo pričakujejo še najmanj eno. "Priznati moram, da smo vsi že utrujeni, tako stanovalci, zaposleni in tudi vi, svojci. Včasih se to odrazi tudi v kakšnih ostrih besedah nestrpnosti, a vendar vas večina še vedno vzpodbuja naše delo. Veseli smo tudi vseh pomoči in donacij, ki smo jih prejeli, vsem se bomo posebej zahvali na koncu," je ob tem še dodala direktorica doma Nuša Masnik.

(bš)

krško
koronavirus

Pridružite se nam

Zadnje novice

Novice iz Posavja