Skip to main content
Torek, 19. marec 2024
04.12.2021
09:36
Članice Fight cluba Shony
Foto: Fight club Shony
V decembrski objavi rang lestvice WKF (svetovne karate zveze), v kateri tekmujejo predstavniki 197 držav, so se med najboljših 70 prebila tri članice Fight cluba Shony iz Brežic.

Ela in Saša med kategoriziranimi športnicami OKS-a

BREŽICE Med mladinkami do 53 kilogramov Ela Petan ostaja na 3. mestu za Slovakinjo in Belgijko, Saša Petković med kadetinjami nad 54 kilogramov je trenutno na 35.mestu, Ana Sever pa je med mladinkami nad 54 kilogramov na 67. mestu.

Po pravilih Olimpijskega komiteja Slovenije  uvrstitve na WKF lestvici do 64. mesta ustrezajo kriterijem za kategorizacijo športnika perspektivnega razreda, kar pomeni, da bo v klubu poleg Ele v perspektivnem razredu kategorizirana tudi Saša, Ana pa je za las prekoračila prag kategorizacije.

Na svetovnem pokalu v Benetkah prijavljenih 2424 tekmovalcev

Možnost napredovanja po rang lestvici bodo imele Brežičanke že naslednji teden, ko se bodo udeležile svetovnega pokala v Benetkah v Italiji, kamor je zaenkrat prijavljenih že 2424 tekmovalcev iz 54 držav. "Kljub zdravstvenim težavam in karantenam smo odločeni, da na tekmi nastopimo in storimo vse v svoji moči, da naš klub, občino in državo zastopamo častno in uspešno," so sporočili iz brežiškega kluba.

borilni športi
fight club shony
brežice

Pridružite se nam

Novice iz Posavja