Skip to main content
V Posavju 13.1° C Petek, 3. 2024
23.04.2024
11:06
Foto: ATHOS Kostanjevica na Krki
Kostanjeviški odbojkarji Athosa bodo tudi v naslednji tekmovalni sezoni 2024/25 nadaljevali z nastopi v 1. B državni odbojkarski ligi.

To jim je uspelo v sklopu dodatnih kvalifikacij, kjer so se na dveh tekmah pomerili proti ekipi Ljubljana Volley, ki si je kvalifikacije zagotovila z drugim mesto v 2. ligi.

Na prvi tekmi kvalifikacij so odbojkarji Athosa na domačem parketu kostanjeviške osnovne šole zabeležili tesen poraz (2:3) proti izjemno razpoloženi ekipi Ljubljane. Kostanjevičani so imeli pred prvo tekmo (10. 4.) skoraj dvomesečni tekmovalni premor po zaključku rednega dela 1. B lige, ki se je zaključila 16. 2. Pred povratno tekmo v Ljubljani so se igralci in strokovni štab kljub porazu na prvi tekmi zavzeto pripravljali in bili odločeni, da se bodo v Ljubljani borili za vsako žogo.

Na odločilno tekmo pa niso odšli sami, saj so jih spremljali najbolj zvesti kostanjeviški navijači, ki so skozi celotno sezono dokazovali, da gre na njih računati. V izjemnem vzdušju so dali odbojkarjem Athos Kostanjevice še dodatnih moči, da so razorožili tekmeca in slavili s prepričljivim rezultatom 3:0. Sledilo je veliko slavje, ki se je v večernih urah preselilo v Kostanjevico na Krki.

Misli ob novem velikem uspehu za kostanjeviški šport je strnil glavni trener odbojkarjev, Jernej Tomazin "Izjemno dober odziv igralcev po minimalnem porazu na prvi tekmi kvalifikacij, kjer se je še poznalo, da smo imeli predolgo tekmovalno pavzo. Med prvo in drugo tekmo pa smo imeli dovolj časa, da se še dodatno pripravimo na nasprotnika in zaustavimo njihove največje nevarnosti. To nam je uspelo v celoti, za kar sem zelo ponosen na svoje fante".

Da je za klub to velik uspeh pritrdi tudi vodja Athos Kostanjevice, Ervin Felicijan in pove "nov, pomemben mejnik v zgodbi kostanjeviške odbojke. Vse pohvale fantom in strokovnemu štabu, ki se odrekajo marsikaterim stvarem, da se lahko veselimo takšnih uspehov, ki so vedno bolj prepoznani tudi širše. Močna članska ekipa daje klubu ogrodje in pomemben vzvod mlajšim selekcijam, da imajo visoko motivacijo in zgled. To se odraža tudi na odličnih rezultatih v mlajših selekcijah".

Kostanjeviški članski odbojkarji tako po dolgih devetih mesecih zaključujejo dvoransko tekmovalno sezono in bodo svoje misli usmerili k pripravi na sezono odbojke na mivki, ki ima v Kostanjevici prav tako močan vpliv. Odbojkarski klub Athos Kostanjevica pa čaka še en vrhunec dvoranske sezone, in sicer zaključni turnir najboljših 4 ekip v kategoriji starejši dečki v Sloveniji, ki bo predvidoma potekal v drugi polovici maja.

Zapisal: ATHOS Kostanjevica na Krki

odbojka
kostanjevica na krki

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Zadnje novice

Novice iz Posavja