Skip to main content
V Posavju 9.4° C Sobota, 15. maj 2021
28.04.2021
07:49
Grafika: Ansat TV
V seriji mesečnih pregledov po posavskih občinah poglejmo, kaj vse se je v občini Brežice dogajalo v marcu 2021.

Iz naših občin - Brežice, marec 2021

Obnova vodovodnega stolpa v Brežicah

Potem ko je Občina Brežice lani uredila lastniška razmerja, je nedavno pridobila še gradbeno dovoljenje za projekt obnove vodovodnega stolpa. Simbol mesta kot občine želi obnoviti in urediti kot razgledno točko ter s tem ponuditi domačim in tujim obiskovalcem novo turistično doživetje.

Batimetrija dna reke Save

V podjetju Partner, ki je del skupine Hidroelektrarne na spodnji Savi izvajajo specialne batimetrične meritve oz. snemanje rečnega dna reke Save na pretočnih akumulacijah verige spodnjesavskih hidroelektrarn. Za to uporabljajo posebno namensko plovilo na električni pogon.

Pri pilotih helikopterjev Slovenske vojske

151. helikopterska eskadrilja 15. polka vojaškega letalstva Slovenske vojske ima v svoji sestavi 12 helikopterjev – osem tipa Bell-412 in štiri tipa Cougar. Ob obisku letališča v Cerkljah ob Krki smo enoto tudi pobliže spoznali.

Na obisku v zavetišču za male živali v Brežicah

Brežiško zavetišče za male živali, ki deluje v okviru tamkajšnje veterinarske bolnice, v času epidemije deluje nemoteno. Število zapuščenih živali se v zadnjem letu ni povečalo, povečalo pa se je zanimanje po posvojitvah. 

Robert Petan

Vsestranskega glasbenega ustvarjalca Roberta Petana posavsko in širše občinstvo pozna kot kantavtorja, člana številnih glasbenih zasedb, pa tudi kot pisca glasbe za svoje glasbene kolege. Obiskali smo ga v studiu v Brežicah.

(eP)

eposavje tv
brežice

Pridružite se nam