Skip to main content
V Posavju -0.4° C Petek, 21. januar 2022
12.03.2019
10:24
Grafika: Ansat TV
Do 15. marca rok za vpis otrok v krške vrtce, ženska salamiada v Sevnici, dobrodelni koncert Imeti rad Rotary kluba Sevnica in študijski krožek lončarstva Ljudske univerze Krško.

Kratke vesti iz oddaje Posavski tednik 351, 12. marec

Do 15. marca rok za vpis otrok v krške vrtce

Občina Krško je v teh dneh objavila razpis za vpis otrok v vrtce na območju občine Krško za šolsko leto 2019/20. Vlogo za vpis morajo starši oddati najkasneje do 15. marca 2019, ne glede na to, kdaj v šolskem letu 2019/2020 bodo otroka dejansko vključili v vrtec.

Ženska salamiada v Sevnici

Grad Sevnica je četrto leto zapored gostil damski modno-kulinarični večer. Dogodek je vnovič zelo uspešno povezal prijetno žensko energijo in sveže modne trende obutve podjetja z najstarejšo tradicijo v sevniški občini, Kopitarne Sevnica.

Koncert Imeti rad Rotary kluba Sevnica

V Rotary klubu Sevnica so znova pripravili tradicionalni dobrodelni koncert "Imeti rad". Na koncertu so nastopili Godba Sevnica z dirigentom Maticem Nejcem Krečo z gostom Omarjem Naberjem. Izkupiček koncerta – zbrali so tri tisoč evrov – je v celoti namenjen nakupu opreme za nadarjene mlade glasbenike v Godbi Sevnica.

Študijski krožek lončarstva Ljudske univerze Krško

Na Ljudski univerzi Krško so s študijskim krožkom lončarstva obudili tradicijo lončarstva v Posavju. Strokovni mentor Alojz Kržan je podrobneje predstavil postopek tradicionalne izdelave lončene posode. Udeleženci so se seznanili s teorijo, spoznali zgodovino lončarstva, tehnike oblikovanja ter celoten proces izdelave. Sledil je praktični del, kjer so urili svoje ročnodelske spretnosti.

Ansat TV

posavski tednik
ansat tv
sevnica
krško

Pridružite se nam