Skip to main content
V Posavju 26.9° C Sobota, 2. julij 2022
20.09.2021
06:32
Foto: arhiv ePosavje
Policisti so od zadnjega poročanja na številko 113 prejeli 692 klicev, obravnavali so 31 prometnih nesreč ter 59 kršitev javnega reda in miru.

31 prometnih nesreč

Policisti so obravnavali prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami, pet prometnih nesreč, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in 25 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Policisti so trem kršiteljem cestno prometnih predpisov, ki niso imeli veljavnih vozniških dovoljenj, zasegli vozila in pridržali voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola.

59 kršitev javnega reda in miru

Policisti so posredovali zaradi 59-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj groženj, ponarejanja denarja, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin.

Policija 113, avtomobil

692 klicev na številko 113

Policisti Policijske uprave Novo mesto so med 17. in 20. septembrom intervenirali v 197 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 692 klicev, posredovali so zaradi iskanja pogrešanih oseb, požarov, poskusa izmika mejni kontroli in nezakonitih prehodov državne meje.

Ostale intervencije

Ukradli gorivo

Na delovišču v Podbočju je med 16. in 17. septembom nekdo iz delovnega stroja odtujil okoli 300 litrov goriva in hidravlično olje. Podobno tatvino so obravnavali tudi na parkirnem prostoru avtocestnega postajališča na Obrežju, kjer je nekdo v noči na nedeljo iz rezervoarja tovornega vozila iztočil in odtujil gorivo. Voznik ocenjuje, da je oškodovan za okoli 1000 evrov.

Vlom in tatvina iz avtomobila

V noči na nedeljo je na parkirnem prostoru v Črešnjicah nekdo vlomil v osebni avtomobil in iz denarnice odtujil denar. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za okoli 1600 evrov.

Skrit med tovorom

Na mejni prehod Obrežje je na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila bolgarskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in v tovornem delu odkrili državljana Afganistana, ki se je skrit med tovorom poskušal izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Policisti so tujca po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

(eP)

krško
brežice
sevnica
kostanjevica na krki
radeče

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja