Skip to main content
V Posavju 17.9° C Sobota, 27. 2024
24.07.2023
13:08
V Krki s kulturnimi večeri, ki jih organizirajo že od leta 2008, izkazujejo svoj odnos do umetnosti na najvišji ravni ter omogočajo ljudem polnejše in bogatejše življenje.

Krkin kulturni večer z edinstvenimi slovenskimi glasbeniki

V samostanski cerkvi Galerije Božidarja Jakca v Kostanjevici na Krki smo minuli petek prisluhnili komorni glasbi uveljavljenih domačih glasbenikov, združenih v ansamblu Ensemble Dissonance.

Na tradicionalne Krkine kulturne večere vabimo najodličnejše glasbene ustvarjalce. Ensemble Dissonance združuje uveljavljene glasbenike iz Ljubljane, ki delujejo v Godalnem kvartetu Dissonance, Orkestru Slovenske filharmonije, Simfoničnem orkestru RTV Slovenija, so profesorji na Akademiji za glasbo v Ljubljani in samostojni glasbeni umetniki. Pod vodstvom violončelista Klemna Hvale so se združili v ansamblu, kjer poleg svojih rednih dejavnosti muzicirajo in raziskujejo glasbene svetove komorne glasbe ter skupaj pomembno prispevajo k njenemu razvoju in promociji v domačem glasbenem prostoru.

Fotogalerija (Foto: Krka):

Na petkovem koncertu smo prisluhnili reportoarju treh izjemnih slovenskih solistov – violinistov Lane Trotovšek in Janeza Podleska ter flavtista Borisa Bizjaka. V spremstvu ansambla so nam predstavili skladbe svetovno znanih skladateljev Johanna Sebastiana Bacha, Antonia Vivaldija in Archangela Corellija.

Začetki Krkinih kulturnih večerov segajo v leto 2008, ko so kot prvi v omenjenem nizu v samostanski cerkvi kostanjeviške Galerije Božidarja Jakca nastopili člani ruskega komornega zbora Smolniške katedrale iz St. Peterburga. V sedemnajstih letih so jim sledili številni nastopi vrhunskih domačih in tujih umetnikov, s katerim smo si v Krki prizadevali obogatiti kulturni utrip na Dolenjskem. Sicer pa že od ustanovitve podpiramo tako številne kulturno-umetniške kot tudi druge projekte.

Vir: Krka

kostanjevica na krki
fotogalerija

Pridružite se nam