Skip to main content
V Posavju 18.9° C Torek, 30. 2024
28.11.2023
08:32
Foto: BKP
V nedeljo, 26. 11., so člani Badminton kluba Pišec nastopili na dveh turnirjih. V Slovenj Gradcu je potekal prvi turnir Badminton zveze Slovenije na Kozjem pa drugi krog Amatersko Seniorske lige.

Pišečki badmintonisti nastopili na dveh turnirjih

V nedeljo, 26. novembra 2023, so člani Badminton kluba Pišec nastopili kar na dveh turnirjih. Na prvem turnirju v Slovenj Gradcu, kjer je potekal prvi turnir Badminton zveze Slovenije (BZS) v novi sezoni. V skupini otrok, starih do 13 let, sta nastopila Jan Hotko in Gal Stanič, dva mlada prespektivna igralca.

Jan Hotko je v kategoriji dvojic osvojil drugo mesto, skupaj s Svenom Pahorjem iz Badminton kluba Mladost Lendava, v igri posameznikov pa je osvojil nehvaležno četrto mesto. Svojo prvo zmago pa je vpisal v skupinskem delu tudi Gal Stanič, žal pa je obe preostali tekmi izgubil, ter tako osvojil skupno 32. mesto med 36 igralci iz celotne Slovenije.

Fotogalerija (Foto: Badminton klub Pišece):

V Kozjem prireditev "Dan Slovenskega badmintona"

V Kozjem pa je potekal drugi krog Amatersko Seniorske lige 2023/2024 pod okriljem BZS. Na podubo Tadej Škofa, vodje promocije in sekcije za rekreacijo in seniore pri BZS, pa je Kozje dobilo organizacijo prireditve "Dan Slovenskega badmintona".

Dve medalji je osvojil mladi igralec Mihael Škof Vrabec, ki je skupaj s Tonijem Hotkom slavil v kategoriji fantovskih dvojic v kategoriji do 35 let. V igri posameznikov do 35 let je osvojil drugo mesto.
Tretje mesto sta v kategoriji fantovskih dvojic do 35 let osvojila tudi Bojan Hotko in Dejan Ščuri.

Tadej Škof je v kategoriji fantovskih dvojic nad 35 let do 50 let skupaj s Denisom Udovičičem iz Badminton kluba Tigar Zagreb osvojil četrto mesto. V igri posameznikov nad 35 let do 50 let je Bojan Hotko osvojil četrto mesto, Matej Ogorevc pa deveto mesto.

Četrto mesto je v igri posameznikov do 35 let osvojil tudi Dejan Ščuri ter Patricija Geč v kategoriji do 35 let v mešanih dvojicah.

Da Kozje postaja nov kraj na badmintonskem slovenskem zemljevidu sta najbolj zaslužna tamkajšni ravnatelj OŠ Kozje Roman Gradišek in športni navdušenec Blaž Hartl. Naslednji vikend naše mlade upe čaka trodnevni mednarodni turnir v Medvodah, kjer organizator pričakuje več kot 350 igralcev iz 15 držav.

BK Pišece

badminton klub pišece
kozje

Pridružite se nam

Poglejte tudi