Skip to main content
V Posavju 21.2° C Nedelja, 28. 2024
15.02.2024
12:42
Foto: Darja Dobršek
Pisani baloni, izobešene maske, pujsa Pepa in njeni prijatelji so na tržnico Videm privabili množico pustnih mask.

Pust na tržnici Videm

Skupaj s prostovoljci Zveze prijateljev mladine (ZPM) Krško smo ves mesec januar načrtovali letošnje pustno rajanje. Odločili smo se za temo pujse Pepe, ki je še vedno izredno priljubljena med otroki. Razdelili smo si vloge, si izdelali maske, izbrali obleke in izdelali scenarij. Naš prostovoljec Luka je izbral glasbo in nas naučil koreografije. Po treh srečanjih smo imeli vse pripravljeno za največje pustno rajanje v naši občini.

Fotogalerija (Foto: Darja Dobršek):

Pujsa Pepa uživala v pravem blatu

Dogodek je bil sprva načrtovan v Mestnem parku v Krškem, a smo ga zaradi vremena prestavili na Tržnico Videm. Postavili smo cel kup pisanih balonov, nekaj pustnih mask pa je viselo že od pustnega sejma. Nismo pozabili niti na blato, po katerem naša pujsa Pepa tako rada skače.

Nekaj pred tretjo uro so prišle prve maske in rajanje se je pričelo. Naša jubilantka, pujsa Pepa je namreč praznovala rojstni dan, se je razveselila novih prijateljev. Prišle so ninje, Harry Potter, pikapolonice, vile, Superman in mnogi drugi. Skupaj smo rajali in počakali še posebne goste, ki so prišli tik pred koncem.

Toni Sotošek je s svojimi učenci razveselil majhne in mlade po srcu. Vsi smo zaplesali in si obljubili, da se ponovno vidimo prihodnje leto.

Pustno rajanje na Tržnici Videm sta podprli Mestna občina Krško in Mestna četrt Krško. Slednja je vsem obiskovalcem podarila pustne krofe.

Zapisla: Darja Dobršek, ZPM Krško

društvo prijateljev mladine

Pridružite se nam

Novice iz Posavja