Skip to main content
V Posavju 28.8° C Sreda, 10. avgust 2022
25.07.2022
11:13
Krška vas - Čatež, cesta
Foto: ePosavje.com
Po prvotnih načrtih bi morali v teh dneh za ves promet znova odpreti cesto Čatež ob Savi - Krška vas, a kot so sporočili z Občine Brežice, bo zapora podaljšana do konca meseca avgusta.

Zaporo cesto Čatež ob Savi - Krška vas podaljšali do konca avgusta

BREŽICE Z Občine Brežice so sporočili, da bo glavna cesta Čatež ob Savi - Krška vas od Budiča do ŠRC Grič zaprta še do konca avgusta. Kot pravijo v obvestilu, so v osnovnem projektu za izvedbo del vezanih na podporne zidove predvideli popolno zaporo za 120 dni. "V želji po čim krajšem obdobju motenj obstoječega prometa na državni cesti je izvajalec poskusil v 30 dneh urediti le najnujnejša dela, temelje zidu in del zidov, ki segajo v prometni profil desnega pasu državne ceste. Ob izvedbi izkopov za oba podporna zidova se pojavlja nevarnost zrušenja ceste v gradbeno jamo in s tem ni omogočen varen potek prometa nad gradbiščem, zato je bilo potrebno zaporo podaljšati in s tem omogočiti varno izvajanje del," dodajajo.

Iz našega arhiva:

Jeseni še ena popolna zapora tega odseka

A tokratna popolna zapora ne bo edina v času gradnje, druga zapora je načrtovana v jeseni in kot obljubljajo v Brežicah, jo bodo pravočasno najavili. V teh dneh se bodo pričela tudi dela v križišču pri mostu čez reko Krko na Velikih Malencah, zato vse udeležence v prometu še enkrat več prosijo za strpnost in upoštevanje prometne signalizacije.

Hkrati tudi ureditev meteorne kanalizacije

Kot so dejali pri izvajalcu del podjetju CGP, d.d., popolno zaporo hkrati koristijo za izvedbo meteorne kanalizacije, ki bi jo sicer izvajali pod polovično zaporo ob dokončanju del na podpornih zidovih. "Popolna zapora omogoča učinkovitejšo organizacijo gradbišča in s tem boljšo dinamiko del, saj lahko hkrati izvedejo več faz del. Verjamejo, da popolna zapora na dolgi rok za uspešno dokončanje projekta obnove državne ceste in izgradnje kolesarske steze prinaša več koristi kot kratkoročnih težav," še pravijo na Občini Brežice.

brežice
ceste

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Zadnje novice