Skip to main content
V Posavju 25.2° C Ponedeljek, 4. julij 2022
09.11.2020
13:06
Dom upokojencev Brežice
Foto: arhiv ePosavje
V rdeči coni Doma upokojencev Brežice, kamor so preselili s SARS-CoV-2 okužene stanovalce, je 69 stanovalcev. Prvo skupino stanovalcev so v četrtek preselili v belo cono.

Prvo skupino stanovalcev so preselili v belo cono

BREŽICE V rdeči coni Doma upokojencev Brežice je v pritličju doma nastanjenih 69 stanovalk in stanovalcev, dve stanovalki sta na zdravljenju v bolnišnici. Prejšnji konec tedna so v domu prvo skupino stanovalcev, ki so bili nameščeni v rdeči coni, preselili nazaj v zdravo, belo cono.

V tolažbo, da velika večina stanovalcev z okužbo ne potrebuje zdravljenja v bolnišnici

"Vsak dan se veselimo majhnih korakov, ki pomenijo veliko zmago za posameznika in še večjo za našo skupnost. V tolažbo nam je, da velika večina naših stanovalcev, ki imajo okužbo ostaja v domu in ne potrebujejo zdravljenja v bolnišnici," pravijo v domu.

Prejšnji konec tedna potrdili še pet okužb

Od tega dve pri stanovalcih in tri pri zaposlenih

Prejšnji konec tedna so po ponovem testiranju pri stanovalcih v sivi coni potrdili še dve dodatni okužbi, pri zaposlenih pa tri. "Širjenje okužbe kljub vsem prizadevanjem in trudu ne pojenja. Nekoliko večji porast širjenja nas opozarja, kako nepredvidljiv je virus," dodajajo v domu.

Dom upokojencev Brežice

Na pomoč jim bodo priskočil tudi študentje medicine

"Pomoč bo še kako dobrodošla"

Zaposlenim v Domu upokojencev Brežice so na pomoč priskočili študenti medicine, ki se bodo v tem tednu vključili v kolektiv. "Njihova pomoč bo še kako dobrodošla in bo olajšala kadrovsko stisko. V stiku smo z Občino Brežice, z Upravo Republike Slovenije za zaščito in reševanje, z Zdravstvenim domo Brežice, ki so vedno pripravljeni priskočiti na pomoč. Vsakodnevno smo tudi v stiku z našo koordinatorko, gospo Natašo Piletič, mag.vzg. in men.v zdr., ki nam je v veliko pomoč pri izvajanju vseh potrebnih ukrepov in načrtovanju," dodajajo v sporočilu.

"V teh časih je bistveno, da ostajamo povezani, razumevajoči, strpni drug do drugega."

Ob tem so dopisali, "poklon in najlepša zahvala vsem našim sodelavkam in sodelavcem, ki zmorejo prenesti vse te napore in kljub težki situaciji ohranjajo toplino in optimizem, ki ga vlivajo stanovalcem in stanovalkam. V teh časih je bistveno, da ostajamo povezani, razumevajoči, strpni drug do drugega. Le tako bomo zmogli premagati ovire, ki jih pred nas postavlja življenje."

(bš)

brežice
koronavirus

Pridružite se nam

Zadnje novice

Novice iz Posavja