Skip to main content
V Posavju 27° C Sobota, 2. julij 2022
06.06.2022
20:12
Krajevni praznik, Leskovec
Foto: ePosavje.com
Na svečani seji Krajevne skupnosti Leskovec pri Krškem so v tamkajšnji osnovni šoli podelili priznanja društvom in posameznikom. Leskovčani upajo, da bo naslednja prireditev že v novi dvorani.

Krajevni praznik

LESKOVEC PRI KRŠKEM Po uvodnem govoru predsednika Sveta krajevne skupnosti Jožeta Olovca, v katerem  je prisotnim predstavil vse dosedanje obnove v krajevni skupnosti od cest do pešpoti, igrišča, pričela pa se je tudi obnova ter dograditev gasilskega doma, kjer bo urejena tudi večnamenska dvorana. Olovec upa, da bo naslednja svečana seja že v novi dvorani. Tako kot pretekla leta se je svečane seje udeležila tudi direktorica občinske uprave Melita Čopar, ki je prisotne seznanila z obnovami občinskih cest in kolesarskih stez, ki potekajo tudi skozi KS Leskovec pri Krškem.

Po glasbeno pevskem nastopu učencev OŠ, je sledila podelitev jubilejnih priznanj. Za 10 let uspešnega delovanja je priznanje prejelo Športno društvo Plavalček in Društvo ljubiteljev suhomesnatih dobrot Leskovec, za 20 let delovanja - Klub borilnih veščin Dren,za 30 let delovanja KO Društvo izgnancev Slovenije Leskovec, za 40 let delovanja podjetje Hidex d.o.o., za 130 let delovanja pa je priznanje prejelo Prostovoljno gasilsko društvo Leskovec pri Krškem.

Fotogalerija (Foto: Anton Hruševar):

Bronasta priznanja so prejeli Matej Božič iz Selc predvsem za požrtvovalno delo pri izgradnji, načrtovanju, povezovanju krajanov in nabiranju donatorjev za izgradnjo igrišče v Selcah. Stanislav Arh za delo v Svetu KS Leskovec pri Krškem in za aktivno delo v Turističnem društvu Velika vas, Anton Hruševar za dolgoletno delovanje v Kulturnem društvu Leskovec pri Krškem ter v Društvu Sonček Posavje in Tatjana Lapuh, ki se s športom invalidov ukvarja že od leta 2010, leta 2012 pa je ustanovila Športno društvo Plavalček, hkrati pa je tudi organizatorka Paraolimpijskih športnih dnevov.

Slovesnost so popestrili s pevskimi nastopi Otroškega pevskega zbora OŠ Leskovec pod mentorstvom Tamare Vardič in ob glasbeni spremljavi Klavdije Mirt, pozavnista iz Glasbene šole Krško Jako Sotoška, Aljaža Pirca in Francija Arha pa je na klavirju spremljal Martin Šušteršič. Slavnostno sejo in podelitev je povezovala Mirjana Marinčič.

Anton Hruševar

leskovec pri krškem
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja