Skip to main content
V Posavju 21.2° C Četrtek, 2. 2024
05.04.2024
07:53
Foto: RK Dobova
Rokometni klub Dobova, klub za razvoj in popularizacijo športa ter rekreacije je med 27. in 31. marcem 2024 zablestel na prestižnem mednarodnem turnirju Youth Movement Power 2024 (YMP2024).

Ta eminentni dogodek, ki je del širšega projekta Youth Movement Power, se zavzema za promocijo športnih aktivnosti med mladimi ter vzpodbujanje kultivacije zdravega življenjskega sloga že od najzgodnejših let.

V sklopu projekta "Z roko v roki" so nadobudni rokometaši, s pomočjo inovativnih športnih praks, ne le promovirali šport, temveč tudi razvijali socialne veščine in zdrave navade skozi duh fair playa.

Z izjemnimi rezultati in neprekosljivo predanostjo so selekcije letnikov 2006, 2008, 2010 in 2012 dokazale, da so srčnost, ekipni duh in zagnanost neprecenljivi za dosego vrhunskih uspehov. Najmlajši, v sinergiji z RK Brežice, so osvojili 3. mesto, letniki 2010 so se v zahtevni konkurenci uvrstili na 5. mesto, letniki 2008 so zasedli izjemno 2. mesto, medtem ko je letnik 2006 s pridobljeno lovoriko nadaljeval z lanskoletnim uspehom iz Prage, potrjujoč, da naši mladinci neomajno stojijo v samem vrhu mednarodne mladinske rokometaške elite.

Fotogalerija (Foto: RK Dobova):

"Ta turnir je bil živ dokaz, kako šport združuje, razvija in motivira mlade k aktivnemu ter zdravemu življenjskemu slogu. Izrekamo iskreno zahvalo organizatorjem za nepozabno doživetje in vsem sodelujočim ekipam za fer boj in navdihujoče igre. Posebna zahvala gre tudi staršem naših mladih rokometašev, ki so omogočili njihovo udeležbo in aktivno prispevali k organizaciji ter spremstvu ekip.
Z nestrpnostjo pričakujemo prihodnje projekte in tekmovanja, kjer bomo še naprej delili dobre prakse in širili poslanstvo športa med mlajšimi generacijami,"
so zapisali.

Vir: RK Dobova

rk dobova

Pridružite se nam

Poglejte tudi