Skip to main content
V Posavju 21° C Četrtek, 2. 2024
23.12.2023
08:11
Foto: Karate klub Brežice
Karate Klub Brežice je v četrtek, 14. decembra 2023, v Športni dvorani Brežice organiziral tradicionalno prednovoletno tekmovanje v katah in borbah na tarčo za Pokal Posavja 2023.

Prednovoletno tekmovanje v katah in borbah na tarčo

Karate Klub Brežice je v četrtek, 14. decembra 2023, v Športni dvorani Brežice organiziral tradicionalno prednovoletno tekmovanje v katah in borbah na tarčo za Pokal Posavja 2023, ki so se ga udeležili tekmovalci iz različnih posavskih osnovnih šol in vrtcev. Sodelovalo je 10 osnovnih šol (Brežice, Cerklje ob Krki, Globoko, Bistrica ob Sotli, Krško, Velika dolina, Dobova, Podbočje, Šmarjeta in Bizeljsko).

Turnir v katah je namenjen vsem, ki trenirajo karate in se ob borbenih tehnikah učijo tudi kate. To so določena zaporedja gibov in tehnik, ki prikazujejo namišljeno borbo proti več napadalcem. Ob učenju kat se mladi urijo v koordinaciji, pozornosti, gibljivosti, poslušanju, učljivosti, vztrajnosti, pravilnemu dihanju in spominu. Na turnirju smo videli različne kate v zelo različno dovršenih izvedbah, odvisno od tega, kako dolgo in kako intenzivno jih mladi že vadijo. Tekmovanju so se pridružili tudi začetniki, ki so prikazali svoje osvojeno znanje v borbah na tarčo, saj kat še ne uspejo izvajati samostojno. V 30 sekundah borbe na tarčo so pokazali, kaj vse so se že naučili in kako so talentirani ter zagnani.

Starejši člani kluba so se med seboj pomerili v  kategorijah, ki so bile narejene tako, da so se med seboj tekmovali tisti, ki trenirajo enako dolgo in imajo osvojene enake pasove. Med njimi so svoje najboljše izvedbe pokazali tako tisti, ki trenirajo karate le kot svoj šport in veščino pa tudi tisti, ki tekmujejo na velikih tekmovanjih. Nekatere izvedbe so bile res vrhunske in so pokazale, zakaj člani brežiškega kluba osvajajo najvišja mesta na državnih pa tudi že na mnogih mednarodnih tekmah. Klub se letos praviloma uvršča na najvišja mesta tudi na največjih tekmovanjih v Sloveniji in osvaja žlahtne pokale.

Na tekmovanju so sodili trenerji in starejši tekmovalki Maja Lakner in Maja Lazanski, ki sta obe članici slovenske karate reprezentance. Na koncu je Maja Lazanski tudi nastopila s svojo vrhunsko kato Papuren. Požela je močan aplavz in pokazala, do kam lahko pride vsak, ki vztraja in običajnim treningom z leti dodaja še dodatne.

Zmagovalci posameznih kategorij so postali Angelika Li Žičkar (OŠ Cerklje ob Krki), Sofia Popijač (OŠ Brežice), Eva Strgar (OŠ Brežice), Erazem Koželj (OŠ Bistrica ob Sotli), Gašper Štern (OŠ Brežice), Jaka Baškovč (OŠ Brežice), Klara Hren (OŠ Dobova) in Maks Gerjevič (OŠ Brežice). Ob razglasitvi najboljših in prejemu zasluženih odličij je vse tekmovalce klub obdaril tudi  z sladkim darilom.

Člani bodo v klubu trenirali do 22. decembra 2023, po novoletnih počitnicah pa pričnejo zopet s treningi 3. januarja 2024.

Fotogalerija (Foto: Karate klub Brežice):

Ob zaključku leta se zahvaljujemo vsem staršem, ki so svoje otroke zaupali trenerjem KK Brežice, otrokom, ki se na treningih zelo trudijo in vsem trenerjem, ki predano vodijo svoje skupine. Vsem želimo vesele praznike in veliko sreče ter zdravja v novem letu 2024 ter da bi jih karate osrečeval in navduševal še naprej.

Prav tako gre posebna zahvala vsem sponzorjem, donatorjem in podpornikom, še posebej pa naslednjim: OBČINA BREŽICE, HESS, ELMONT, SIPRO, ARTISK, ZAVOD ZA ŠPORT BREŽICE, INŽENIRING BIRO.

Karate klub Brežice

karate klub brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja