Skip to main content
V Posavju 22° C Ponedeljek, 6. 2024
28.09.2022
17:19
Speedway dirka v Krškem, oktober 2022
Foto: AMD Krško
Pred domačimi organizatorji AMD Krško je organizacija in izvedba 2. dirke skupnega državnega prvenstva Slovenije in Madžarske na Stadionu Matije Gubca.

Borba za naslov državnega prvaka se zaostruje

KRŠKO Borba za naslov državnega prvaka, ki bo odločen po seriji štirih dirk, se zaostruje, presenetljivi zmagovalec prve dirke v Petišovcih pri Lendavi, Ljubljančan Anže Grmek, pa bo poskusil braniti svojo prednost pred najbližjimi zasledovalci. V prvi vrsti sta to aktualni državni prvak Matic Ivačič, ki nastopa za ST Lendava, ter domači adut, član AMD Krško, Nick Škorja.

Domačini bodo držali pesti tudi za obetavnega mladinca Mirana Praznika, izkušeni Denis Štojs pa bo zaradi poškodbe zapestja moral izpustiti domačo dirko. Ob slovenskih in madžarskih voznikih bodo na štartni listi tudi nekatera atraktivna imena iz drugih evropskih držav, ki bodo sigurno popestrila dogajanje na stezi.

Dirka za naslov državnega prvaka v speedwayu

Tekmovanje mladincev v konkurenci 250-kubičnih motorjev

Zanimivost letošnjega prvenstva je tudi ta, da se med dirkami članov organizira tekmovanje mladincev v konkurenci 250-kubičnih motorjev. Za Krčane je to izjemno pomembno, saj bomo na nedeljski dirki ob že uveljavljenem Svenu Cerjaku videli kar dva debitanta, ki zastopata barve domačega kluba, Tilen Bračko in Gregor Zorko. Gre za zelo pozitiven signal za krški in tudi slovenski speedway, hkrati pa je dokaz, da se v klubu pod vodstvom domačega trenerja Žige Radkoviča, dela dobro.   

Nedelja, 2. oktober 2022 ob 16. uri

Dirka za državno Slovenije in Madžarske bo v Krškem na sporedu v nedeljo, 2. oktobra ob 16. uri, trening bo ob 14. uri.

Vstopnice lahko po predprodajni ceni kupite na vseh prodajnih mestih Petrol ter preko Eventima na spletni povezavi: https://https://www.eventim.si/si/vstopnice/speedway-2-dirka-dp-slovenija-madzarska-krsko-stadion-matije-gubca-592263

Vstopnice bodo na voljo tudi na dan dirke na vseh blagajnah AMD Krško.

Speedway je doma v Krškem!

AMD Krško

speedway
krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja