Skip to main content
V Posavju 23.8° C Torek, 30. 2024
01.06.2023
07:48
Na Sevniškem karatlonu so se preizkusili v poligonu
Foto: KBV Sevnica
Klub borilnih veščin Sevnica je v okviru praznika Krajevne skupnosti Sevnica in v sklopu vse projekta »Veter v laseh - s športom proti zasvojenosti« pripravil Sevniški karatlon.

Veter v laseh – s športom proti zasvojenosti

SEVNICA Sevniški karatlon je poligon s premagovanjem ovir za predšolske otroke in osnovnošolce do 12 let starosti. Sevniški karatlon je potekal v spodnji telovadnici OŠ Sava Kladnika Sevnica. »Veter v laseh – s športom proti zasvojenosti« je nacionalna športno-družbena akcija, ki letos poteka že 24. leto zapored. Njen namen je ponuditi mladim celodnevni športno-družabni program in predstaviti športno aktivnost kot zdrav in zabaven način preživljanja prostega časa ter kot alternativo vsem oblikam sodobnih zasvojenosti. Želimo, da mladi namesto poseganje po alkoholu ali drogah, pretirano gledanja televizije in igranje računalniških igric zamenjajo za šport in gibanje - zdravo in zabavno aktivnost.

Nacionalni organizator akcije je Športna unija Slovenije, akcija pa poteka v sodelovanju z društvi, organizacijami, ki sodelujejo kot lokalni izvajalci prireditev. Slogan akcije je S športom proti zasvojenosti! Mlade želimo ozavestiti, da vse oblike zasvojenosti negativno vplivajo na posameznikovo življenje, na drugi strani pa imajo športne aktivnosti in redno gibanje velik pozitiven učinek na splošno počutje in uspešnost na vseh področjih. Zato želijo z bogatim celodnevnim športnim in spremljevalnim programom doseči, da bi mladi preživeli dan ob športu in druženju s svojimi družinami in sovrstniki ter spoznali, da je šport v prvi vrsti zabava, sprostitev, druženje s prijatelji, veselje in smeh.

Fotogalerija (Foto: KBV Sevnica):

Izvedbo programa Veter v laseh je omogočilo sofinanciranje Fundacije za šport in Športne unije Slovenije s tehnično podporo in izvedbo sevniškega kluba.« S strani Športne unije Slovenije je bil Klub borilnih veščin Sevnica izbran, da v sklopu nacionalne športno-družbene akcije predstavi in organizira športno srečanje predšolskih otrok in osnovnošolcev v občini Sevnica. Vsem udeležencem karatlona je vodstvo kluba za uspešno premagane ovire podelilo diplome in medalje, Športna unija Slovenije pa je prispevala praktična darila. »Sevniški karatlon – Pozdrav poletju« je bil tako uspešno zaključen.

Vir: KBV Sevnica

sevnica
fotogalerija

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja