Skip to main content
V Posavju 13.1° C Četrtek, 2. 2024
29.12.2022
11:15
Peter Šiško, Timotej Grmšek
Foto: RK Gorenje Velenje
Moška rokometna članska B-reprezentanca je odpotovala v Srbijo, kjer jih zvečer ob 18. uri Stari Pazovi na prijateljski tekmi čaka tekma s srbsko B-reprezentanco.

Grmšek in Šiško z B reprezentanco v Srbiji

Člana velenjskega Gorenja Timotej Grmšek in Peter Šiško sta s kolegi iz članske rokometne B reprezentance odšla proti Srbiji, kjer rokometaše zvečer čaka tekma z B reprezentanco Srbije. Slovenska članska reprezentanca se je sicer v ponedeljek zbrala v Zrečah in začela priprave na januarsko svetovno prvenstvo na Poljskem in Švedskem.

Za prve mednarodne članske izkušnje

Treningom prve ekipe je selektor Uroš Zorman priključil številne mlajše rokometaše iz B-reprezentance na prvi tovrstni reprezentančni akciji. Kot pravijo na Rokometni zvezi Slovenije, želijo s to akcijo in zborom B reprezentance obetavnim rokometašem odpreti pogled v delo članske reprezentance in ponuditi priložnosti za prve mednarodne članske reprezentančne izkušnje.

Cehte in Baznik ostajata na Štajerskem

Na pripravah na Štajerskem pa ostajata dva posavska rokometaša, člana A reprezentance. Desni zunanji igralec Nejc Cehte in vratar Jože Baznik se skupaj z ostalimi reprezentanti pripravljajo na dve pripravljalni tekmi z Madžarsko. Prva bo na sporedu v četrtek, 5. januarja, ob 18. uri v dvorani ŠIC Ljutomer, druga pa dva dni za tem ob 16.00 v Veliki Kaniži na Madžarskem. Za omenjeni tekmi se članom A reprezentance, za tekmi z Madžarsko se bodo pripravljali v Ljutomeru in Mali Nedelji, sedem njihovih kolegih pridružilo kasneje, med njimi še peti posavski rokometaš Blaž Janc.

rokomet
krško
brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja