Skip to main content
V Posavju 11.9° C Petek, 3. 2024
26.09.2023
09:50
Krški rokometaši na prvem domačem srečanju sezone navdušili z zmago. Premagali so RK Dol TKI Hrastni, ob tem pa organizirali dobrodelno akcijo, kjer so zbrali več kot 4.600 € za družino iz Ljubnega.

Prvo domače srečanje v letošnji sezoni

V soboto 23.septembra 2023 so krški rokometaši odigrali prvo domače srečanje v letošnji sezoni 1. B moške rokometne lige. Po prepričljivi zmagi v drugem krogu proti Rokometnemu klubu Jadran, so v tretjem krogu prvenstva v dvorani Šolskega centra Krško-Sevnica gostili ekipo Rokometnega kluba Dol TKI Hrastnik. Krčani so v izjemnem vzdušju pred skoraj polno dvorano obiskovalcev vodili celotno srečanje, ob tem pa pokazali zelo domiselno igro, kar so navijači glasno nagrajevali. Na koncu je bil rezultat 37 proti 27 v prid Krčanov.

Fotogalerija (Foto: RK Krško):

Tekma je bila tudi dobrodelna

Tekma je bila tudi del rokometnega praznika. Rokometni klub Krško je bil pobudnik dobrodelne akcije za družino iz Ljubnega ob Savinji, ki so jim avgustovske poplave vzele celotno imetje. Pri dobrodelnosti so sodelovali člani kluba, slovenska rokometna reprezentanta Nejc Cehte in Urh Kastelic ter mnogi drugi. Pomagali so celo rokometaši iz pobratene občine Obrigheim v Nemčiji. Do konca tekme se je za družino zbralo 4.643,30 evrov, donacije pa še vedno prihajajo, zato skupen znesek še ni dokončen. Praznik športa in dobrodelnosti je popestril župan Mestne občine Krško Janez Kerin, nepričakovano pa je na dogodek prišla tudi družina Zager z malim junakom Oskarjem. Praznovanje se je zavleklo pozno v noč in vsi so si bili enotnega mnenja, da Krčani pogrešamo tovrstnih športnih in humanitarnih dogodkov.

S tekmovanji so pričeli tudi mlajši krški rokometaši. V mladinski kategoriji so v 2. ligi center Krčani zabeležili remi v Trebnjem in imajo tri točke iz dveh tekem. Kadeti pa so v prvem krogu kvalifikacij za 1. ligo izgubili v Ribnici.

rokometni klub krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja