Skip to main content
V Posavju 16.8° C Četrtek, 2. 2024
27.09.2023
12:54
Foto: RKD Krško
RKD Krško je v sodelovanju z Mestno občino Krško za počastitev Evropskega tedna mobilnosti v torek, 26. septembra 2023, izvedel kolesarjenje po kolesarski povezavi Krško - Kostanjevica na Krki.

Rekreativno kolesarsko društvo Krško je v sodelovanju z Mestno občino Krško za počastitev Evropskega tedna mobilnosti v torek, 26. septembra 2023 izvedlo kolesarjenje po kolesarski povezavi Krško - Kostanjevica na Krki. Predsednik društva Luka Šebek je bil nad udeležbo navdušen. "Kar 25 sodelujočih vseh starosti se nas je zbralo in preživeli smo lep kolesarski popoldan. Turo smo pričeli pred tradicionalno izhodiščno točko krških RKD-jevcev, Stadion cafejem in zaključili na plaži Hard Rock Cafeja v Kostanjevici na Krki". Po okrepčilu so izvedli tudi promocijsko streljanje z lokom in se podružili. "Skupaj z Mestno občino Krško sledimo ideji promocije kolesarskih povezav in za prihodnje leto načrtujemo javno prireditev, s povabilom kolesarjenja željnih družin v občinah Krško in Kostanjevica na Krki," je zaključil Šebek.

Fotogalerija (Foto: RKD Krško):

Kolesarske rekreacije željni se lahko od letos, zahvaljujoč finančni podpori Evropske unije in Republike Slovenije, vozijo po novi kolesarski povezavi med Krškim in Kostanjevico na Krki, dolgi 19,5 km. Projekt je rezultat sodelovanja med Mestno občino Krško in Občino Kostanjevica na Krki. "Kolesarska povezava ima pomembno vlogo pri spodbujanju trajnostne mobilnosti, zmanjševanju prometnih zastojev in izboljšanju kakovosti življenja v naših občinah in prispevajo k zmanjševanju ogljičnega odtisa", je zaključil Šebek.

Rekreativno kolesarsko društvo Krško

RKD Krško
krško
kostanjevica na krki
kolesarstvo

Pridružite se nam

Poglejte tudi