Skip to main content
V Posavju 16.8° C Četrtek, 2. 2024
02.11.2023
07:48
Družina Horn iz Brežic, glavni organizatorji IKU evropskega prvenstva v karateju v Novem mestu, poleg tega pa še do naslova evropske prvakinje, evropskega podprvaka in treh bronastih medalj.

Družina Horn iz Brežic, glavni organizatorji IKU evropskega prvenstva v karateju v Novem mestu, poleg tega pa še do naslova evropske prvakinje, evropskega podprvaka in treh bronastih medalj.
Od četrtka, 26., do nedelje, 29. oktobra 2023, je v Olimpijskem vadbenem centru Novo mesto potekalo IKU evropsko prvenstvo v karateju za vse starostne kategorije, ki sta ga organizirala Karate klub Novo mesto in Karate unija Slovenije, pod vodstvom predsednika Franjo Horna ter Karoline Horn. Nastopilo je 742 tekmovalcev v več kot 1000 posameznih in ekipnih nastopih iz 23 evropskih držav v katah in športnih borbah. Barve Slovenije je zastopalo 151 karateistov, od tega 47 članov Karate kluba Novo mesto ter 4 člani Karate kluba Črnomelj. V novomeške vrste sodijo tudi člani družine Horn, od katerih je tokrat na tekmovalni tatami stopilo 5 članov družine.
Ester Horn je v kategoriji kadetinj v katah posamezno osvojila naslov evropske prvakinje, v katah ekipno pa bronasto medaljo. Oče in trener, Franjo Horn je v kategoriji veteranov osvojil naslov evropskega podprvaka. Najstarejši otrok, Michel Horn je v kategoriji članov na evropskem prvenstvu posegel po bronasti medalji. Mlajša sestra Lorena Horn pa je v nedeljo na evropskih igrah za mlade v kategoriji deklic 10-11 let osvojila bronasto medaljo. Na evropskih igrah je na tako velikem tekmovanju prvič nastopal tudi 6 letni Samuel Horn, ki pa se žal ni uvrstil v drugi krog tekmovanja.

Fotogalerija:

    Uradna otvoritev tekmovanja je potekala v petek, 27. oktobra 2023 ob 14.00 s programom:

    • Prihod ekip po državah na tekmovalno prizorišče
    • Nagovor podžupan MO Novo mesto, g. Urban Kramar
    • Nagovor IKU vodstva
    • Nastop članov Društva harmonikarjev Mirna Peč
    • Nastop »Novomeških mažoret«
    • Nastop trio glasbene šole Marjan Kozina

    V skupnem seštevku je Slovenija osvojila zgodovinski uspeh in sicer skupno 3. mesto po osvojenih rezultatih na evropskem prvenstvu.
    Franjo in Karolina sta za organizacijo izjemnega športnega dogodka, ki je na Dolenjsko, v Belo krajino in v Posavje pripeljal več kot 1.500 ljudi iz vse Evrope, prejela mnogo pohval domačega občinstva, vseh vodij udeleženih držav, vodstva IKU organizacije in vseh sodelujočih. Z izkušnjami, ki sta si jih priborila sta prepričana, da takšen dogodek v njuni organizaciji ni bil zadnji.

    Vir: Karate klub Novo mesto

    karate
    karate klub brežice

    Pridružite se nam

    Poglejte tudi