Skip to main content
V Posavju 17.3° C Sreda, 1. 2024
16.12.2022
11:34
Brežiški karateisti na reprezentančnih pripravah
Foto: Karate klub Brežice
Od 25. do 27. novembra 2022 so v Kranjski Gori potekale zadnje letošnje priprave karate reprezentance za kadete, mladince, U21 in člane.

Na podlagi doseženih tekmovalni uspehov so bili na tridnevne priprave ponovno vabljeni tudi člani Karate kluba Brežice: Luka Cicvarić, Maja Lazanski in Maja Lakner. Tokrat se jim je kot novi reprezentančni trener za kate pridružil tudi trener Darko Cicvarić.

Prvi dan je bil namenjen izključno testiranjemfizičnih in motoričnih spretnosti, kjer se je preverjalo doseganje zahtevanih normativov ter napredek od prejšnjih priprav. Druga dva dneva pa sta bila namenjena vadbi kat ter pripravam na prihajajoče mladinsko evropsko prvenstvo februarja 2023. v Limassolu na Cipru. Intenzivni treningi so potekali dvakrat dnevno. Vsak tekmovalec je pod nadzorom trenerja izpopolnjeval svoje izbrane tekmovalne kate.

Fotogalerija (Foto: Karate klub Brežice):

Poleg vadbe izbranih kat pa so reprezentanti na vsakem treningu posvečali čas tudi brušenju posameznih elementov ter vajam za moč, koordinacijo in stabilizacijo. Treningi so bili popestreni tudi z vajami s športnimi rekviziti ter z vajami v paru, kjer so se demonstrirale in preizkušale aplikacije izbranih tehnik iz kat, t.i. »bunkai«.

Karate klub Brežice

brežice
borilni športi
fotogalerija

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja