Skip to main content
V Posavju 19.4° C Sreda, 1. 2024
28.02.2023
15:49
Gregor Glas
Foto: KZS
V ponedeljek so se v Kopru končale kvalifikacije za svetovno prvenstvo v košarki. Slovenci so izgubili z Izraelom. Prvenstvo bo sicer v Aziji med 25. avgustom in 10. septembrom.

Glas prvo ime Slovenije ob porazu proti Izraelu

KOPER Slovenci so v zadnji tekmi kvalifikacij izgubili proti Izraelu z rezultatom 87:79, poraz pa ni bil usoden za uvrstitev na svetovno prvenstvo. Tega bodo med 25. avgustom in 10. septembrom gostili Filipini (Manila), Japonska (Okinawa) in Indonezija (Džakarta). V zadnji kvalifikacijski tekmi je svojo najboljšo tekmo v reprezentančnem dresu pokazal 21-letni Krčan Gregor Glas.

26 točk, 4 skoki in nekaj lepih akcij

Glas je proti Izraelcem vpisal 26 točk in 4 skoke, svoje bogato znanje pa je pokazal v prenekaterih akcijah. "Začutil sem se. Veliko sem metal. A morda me je celo malce preveč poneslo. Moral bi bolj podrobno čitati obrambo ali ob prodorih podati prostim soigralcem. Veliko moram v svoji igri še popraviti,” je po tekmi povedal Krčan.

Sekulić: "Izpolnili smo osnovni cilj"

Selektor slovenske reprezentance Aleksander Sekulić je tokrat na reprezentančno akcijo povabil mlajše košarkarje. 'Izpolnili smo osnovni cilj, ki je bil uvrstitev na svetovno prvenstvo, žal pa zadnjih dveh tekem nismo uspeli dobiti. Imeli smo željo, a nas je viroza na poti iz Estonije precej zdelala. Pred tekmo z Izraelom praktično nismo trenirali. Imeli smo preveč vzponov in padcev v igri. Zlasti slednji so bili hudi in boleči," je povedal selektor in dodal, "da so se navkljub dvema porazoma mladi igralci predstavili v dobri luči, dali so vse od sebe, in dokazali, da ima Slovenija lepo prihodnost. Dobili so bogate izkušnje, seveda pa jih čaka še veliko dela.'' Drugi Krčan na tokratni reprezentančni akciji Leon Stergar se je v Kopru v statistiko vpisal z enim košem.

košarka
krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja