Skip to main content
V Posavju 12.7° C Petek, 3. 2024
20.08.2023
13:49
Nika Glojnarič
Foto: Peter Kastelic
V Budimpešti se v soboto začenja svetovno prvenstvo v atletiki, med trinajsterico slovenskih predstavnikov sta tudi Brežičanka Nika Glojnarič in Eva Pepelnak z Vrhovega. Kaj pravita pred prvenstvom?

"Želim si osebnega rekorda in uvrstitve v polfinale"

BREŽICE Trinajst članov slovenske atletske reprezentance bo med 19. in 27. avgustom v Budimpešti sodelovalo na svetovnem prvenstvu v atletiki. Brežičanka Nika Glojnarič je v teku na 100 metrov z ovirami v letošnjem letu že tekla pod 13 sekundi. Pred prvenstvom v Budimpešti je optimistična. "To bo moje prvo veliko člansko tekmovanje, želim si osebnega rekorda in uvrstitve v polfinale," pravi Nika, ki se na svetovno prvenstvo pripravlja na prenovljenem stadionu v domačih Brežičah. 

"Treniram tudi dvakrat na dan, odlično mi gre"

Nastop na svetovnem prvenstvu bo velik zalogj. "Konkurenca bo močna. Končno imamo v Brežicah ponovno na voljo stadion, steza je zelo hitra in lahko delam več kot šest, sedem ovir, kar prej ni bilo mogoče. Treniram tudi dvakrat na dan in gre mi odlično," pravi ob zadnjih pripravah na prvenstvo.

Kdaj bo nastopila Nika Glojnarič?

Nika bo prvič nastopila v torek, 22. avgusta, v kvalifikacijah teka na 100 m z ovirami ob 18. uri in 40 minut. Polfinalna teka bosta dan pozneje ob 20. uri in 40 minut, morebitni finalni tek pa je na programu v četrtek, 24. avgusta, ob 21. uri in 25 minut.

Na prvenstvu tudi Eva Pepelnak z Vrhovega

V Budimpešti bo nastopila tudi članica Atletskega društva Kladivar Celje Eva Pepelnak. 23-letnica z Vrhovega pravi, da je bila letošnja sezona zanjo "skoraj sanjska, uvrstitev na SP pa je pika na i. Dobro sem trenirala zadnje tri tedne in grem sproščeno na tekmovanje." Eva je v letošnji sezoni dosegla magično mejo 14 metrov. "To je lep mejnik in spodbuda tako za SP kot za nadaljevanje športne poti," dodaja.

Kdaj bo nastopila Eva Pepelnak?

Evo Pepelnak prvi nastop v kvalifikacijah ženskega troskoka čaka v sredo, 23. avgusta, ob 19. uri in 10 minut. Ob morebitni uvrstitvi v finale bo to na sporedu v petek, 25. avgusta, ob 19. uri in 35 minut.

atletika
atletski klub brežice
brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Zadnje novice

Novice iz Posavja