Skip to main content
V Posavju 16.4° C Sreda, 1. 2024
08.01.2023
20:03
Prva zmaga krških rokometašev
Foto: arhiv ePosavje.com
Kdaj se bo v novem koledarskem letu začelo dogajati tudi na športnem področju? Kot prvi so na parket stopili sevniški malonogometaši. Kdo bo naslednji? Poglejmo v nadaljevanju novice.

Kdaj začnejo športniki?

Rokometaši

V 1. slovenski rokometni ligi bodo s tekmami 14. kroga nadaljevali v soboto, 4. februarja. S tem krogom se bo sezona prevesila v drugo polovico, krški rokometaši bodo v domači dvorani gostili Slovenj Gradec, Dobovčani odhajajo na gostovanje v Trebnje. V 1. B slovenski rokometni ligi Sevničane čaka posavsko-zasavski derbi, prav tako 4. februarja bodo gostili ekipo RK Dol TKI Hrastnik. 

Nogometaši

Nogometaši v 2. slovenski nogometni ligi bodo s prvenstvom nadaljevali v prvem marčevskem vikendu. Članska ekipa Nogometnega kluba Krško - v Krškem se v teh dneh pripravljajo na združitev obeh nogometnih klubov - bo tekmo 19. kroga odigrala v predvidoma v nedeljo, 5. marca, v Krško prihaja ekipa Triglava iz Kranja. Teden dni pozneje bodo na zelenice stopili v 3. slovenski nogometni ligi, Brežičani bodo gostovali v Zavrču, igralci NK Posavje Krško pa v Slovenskih Konjicah pri Dravinji.

Odbojka

Kostanjeviški odbojkarji bodo novo koledarsko leto začeli s tekmo 13. kroga 1. B državne odbojkarske lige, ko jih zvečer v Ljubljani čaka pomembna tekma v boju za obstanek v ligi. Odbojkarice v 3. državni ligi s tekmami nadaljujejo naslednjo soboto, Krčanke bodo svoj niz neporaženosti poskušale nadaljevati v Kranju pri ekipi Triglav Kranj II.

Ostali športi

Plavalci ta vikend na sodelujejo na tretji tekmi Razvojnega pokala Plavalne zveze Slovenije na 5. Celjskem pokalu 2023, državna prvenstva bodo nato od 27. do 29. januarja, med 18. in 19. februarjem ter 18. in 19. marca. Badmintonisti so s tekmo Badmintonček-Badmintončica sezono odprli danes, do 28. januarja in turnirja bratstva in enotnosti v Brežicah imajo na koledarju še tri turnirje. Atleti bodo z dvoranskim prvenstvom za mlajše mladince in mladinke nadaljevali 14. januarja, člane konec januarja v Beogradu čaka troboj reprezentanc Hrvaške, Slovenije in Srbije.

krško
brežice
sevnica

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja