Skip to main content
V Posavju 11.2° C Sobota, 27. 2024
24.02.2024
07:50
Foto: Karate klub Brežice
Kljub zapletom na poti in močni konkurenci je Luka Cicvarić v Gruziji ponovno dokazal, da je med najboljšimi mladimi karateisti v Evropi.

Edini kadet v kategoriji kate zastopal barve Slovenije na Evropskem prvenstvu v karateju za kadete

Luka Cicvarić, član Karate kluba Brežice, si je že drugo leto zapovrstjo izboril kvalifikacijo in je kot edini kadet v kategoriji kate zastopal barve Slovenije na Evropskem prvenstvu v karateju za kadete, mladince in mlajše člane, ki je bilo februarja v Gruziji (Tbilisi).

Po zapletu s potovanjem, kjer so naši reprezentanti vsled okvare letala v Varšavi čakali skoraj 11 ur, so po neprespani noči, srečno pristali v Gruziji, kjer jih je že naslednje jutro čakal začetek prvenstva.

Prvenstvo je potekalo po novih pravilih, kjer že od samega začetka potekajo izločitveni dvoboji, zato je bilo potrebno spremeniti izbor in zaporedje izvedbe kat. Luki je žreb v prvem krogu dodelil prvaka Nemčije, ki je kot prvi izvedel visoko Goju Ryu kato Kururunfa. Luka je nastopil naslednji in nasprotnika premaga z izvedbo kate Anan, ki izvira iz stila Ryuei Ryu, kot ga vadi olimpijski prvak Kiyuna z Okinave.

Fotogalerija (Foto: Karate klub Brežice):

Po uvrstitvi med najboljših 16 stare celine je Luki žreb dodelil prvaka Ukrajine, enega od štirih nosilcev prvenstva, in tretjeuvrščenega na svetovni karate lestvici.  Luka je tokrat izbral najvišjo tradicionalno kato Suparinpei, v japonščini znano tudi kot Pechurin, ki ponazarja 108 udarcev, oziroma 108 bojevnikov in vsebuje tudi dvojne leteče udarce z nogo. Na Okinavi, zibelki karateja, se kata Suparinpei še vedno poučuje le izbranim učencem, po mnogo letih predane vadbe. Luka je kato izvedel tehnično dovršeno, zrelo in močno, vendar je sedem sodnikov žal prevago pripisalo predstavniku Ukrajine, ki je z majhno točkovno razliko 37,7 proti 37,3 napredoval med najboljših osem. Ukrajinec je naslednji boj žal izgubil in tako Luki onemogočil repasažni boj za bronasto kolajno.

Luka je evropsko prvenstvo zaključil na 13. mestu, z veliko motivacije, da že na naslednjem velikem tekmovanju ponovno pokaže sodnikom, da sodi v sam vrh evropskega karateja.

"Zahvala vsem sponzorjem, ki podpirate športno vzgojo mladih in promocijo Slovenije na tekmovanjih najvišjega nivoja v tujini".

Karate klub Brežice

karate klub brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi