Skip to main content
V Posavju 7.9° C Petek, 26. 2024
21.09.2021
07:55
V soboto, 18. septembra 2021, je v Kranju v športni dvorani Stražišče potekala letošnja zadnja, tretja pokalna tekma v karateju, in sicer v katah in v borbah.

Maja Lazanski in Maja Lakner na pokalni tekmi v karateju v Kranju

KRANJ Na tekmovanju v Kranju je nastopilo je 288 tekmovalcev iz 45-ih slovenskih klubov, ki so tekmovali v različnih kategorijah. Karate klub Brežice sta zastopali dve perspektivni mladi kadetinji in članici širše slovenske reprezentance Maja Lazanski in Maja Lakner, ki sta nastopili v kategorije kate. V kategoriji kadetinj je bilo prijavljenih 16 tekmovalk, ki so jih razdelili v dve skupini po osem tekmovalk.

V naslednje kolo so iz vsake skupine napredovale po štiri tekmovalke z najvišjimi ocenami. Maja Lazanski je izvedla kato Paiku in se kot tretja v skupini uvrstila v naslednji krog, Maja Lakner pa je izvedla kato Seipaj in se ko četrta prav tako uvrstila v nadaljevanje tekmovanja. Obe sta izvedli svoji kati tehnično zelo korektno in z velikim občutkom za Gojyu Ryu karate.

V naslednjem krogu sta obe Maji izvedli kato Kururunfa, vendar sta s svojima ocenama 21,76 in 21,06 za las zgrešili boj za medalje in si delili sedmo mesto. Za bron je tokrat zadostovalo 21,86. Zmagala pa je Alja Kontrec z oceno 23,20.

Fotogalerija (Foto: Karate klub Brežice):

Nove priložnosti že v naslednjih tednih

Dekleti sta s svojo spremljajočo trenerko Metko Galič takoj po tekmi pregledali posnetke in ugotovili, da jima je do medalje zmanjkalo nekaj več moči in agresivnosti v izvedbi. Priložnosti za medalje se ponujajo že v naslednjih tednih, ko bo na vrsti odprto prvenstvo Kranja in mladinsko državno prvenstvo.

(eP)

karate klub brežice
brežice
borilni športi
fotogalerija

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja