Skip to main content
Torek, 19. marec 2024
02.12.2021
14:49
Timotej Grmšek, Gorenje Velenje
Foto: Gorenje Velenje
Selektor moške članske rokometne reprezetance Ljubomir Vranješ je razkril seznam kandidatov, na katerem bo računal pred evropskim prvenstvom na Madžarskem. Na seznamu 35 rokometašev so tudi Posavci.

Trije Krčani, Brežičan in Sevničan

KRŠKO Slovenska članska rokometna reprezentanca bo januarja nastopila na evropskem prvenstvu na Madžarskem. Selektor Ljubomir Vranješ je na seznam kandidatov za nastop uvrstil 35 imen, med njimi je tudi 5 posavskih rokometašev.

Na seznamu, s katerega bo glavni trener slovenske izbrane vrste izbral reprezentante in ti bodo prejeli vabilo na priprave pred prvenstvom stare celine, so od Posavcev vratarja Urh Kastelic in Jože Baznik, desna zunanja Nejc Cehte in Timotej Grmšek ter desno krilo Blaž Janc.

Zapis dopolnjujemo.

Evropsko prvenstvo bodo začeli tekmo s Severno Makedonijo

Evropsko prvenstvo se bo za Slovence začelo 13. januarja z dvobojem proti Severni Makedoniji, pred odhodom v Debrecen pa bodo izbranci Ljubomirja Vranješa odigrali še dve srečanji - s Hrvaško 29. decembra ter z Italijo 5. in 7. januarja.

Kdo še vse poleg Posavcev?

Na selektorjevem seznamu so Vid PotekoMiljan VujovićTilen KodrinTadej Mazej in Matic Suholežnik, Vid Levc in Aljaž PanjtarKlemen Ferlin ter Urban Lesjak. Širši seznam dopolnjujejo Miha ZarabecDomen NovakKristjan HorženDomen MakucRok OvničekStaš Skube in Dean Bombač, pa tudi Jure DolenecBlaž BlagotinšekGašper Marguč in Borut Mačkovšek

Vranješ bo lahko računal tudi še na nekaj drugih imen - Nik HenigmanMario ŠoštaričJaka Malus, Matic Grošelj in Igor Žabić, med kandidati za nastop na evropskem prvenstvu pa so še Staš Slatinek JovičičTilen SokoličUroš MiličevičJernej Drobež in Tadej Kljun.

(bš, eP)

rokomet
brežice
krško
sevnica

Pridružite se nam

Novice iz Posavja