Skip to main content
V Posavju 13.1° C Četrtek, 2. 2024
01.08.2023
22:02
Celulozar
Foto: Plavalni klub Celulozar Krško
Od sobote do ponedeljka je v Kranju potekalo še zadnje plavalno tekmovanje letošnje poletne sezone.

Menoni naslovu državne prvakinje dodala še dve drugi mesti

KRANJ Na državnem prvenstvu za člane, mladince in kadete so Plavalni klub Celulozar Krško zastopali dve plavalki in trije plavalci. Najuspešnejša je bila kadetinja Ema Menoni, ki je v disciplini 400m mešano postala kadetska državna prvakinja, na 200m hrbtno je bila druga tako v kadetski kot absolutni kategoriji, na drugo stopničko pa je stopila še na 200m mešano. Na 50m hrbtno je bila četrta, na 50m prsno pa peta.

S tem državnim prvenstvom je Ema okronala svojo najuspešnejšo sezono do sedaj, v kateri se je uspela uvrstiti v kadetsko reprezentanco in tudi kot prva klubska plavalka izboriti nastop na Olimpijskem festivalu mladih, ki je prejšnji teden potekal v Mariboru.

 

Vasiljević dvakrat med deseterico

Med finalistkami je nastopila tudi mladinka Maša Vasiljević, ki je bila četrta na 400m mešano ter šesta na 200m mešano. Za svoje nastope si pohvale zaslužijo tudi Matija Osetič, Jan Kozole ter Anej Krušič. "Plavalci in trenerji gredo sedaj na zaslužene plavalne počitnice, septembra pa začnemo znova z novimi izzivi in cilji," so sporočili iz Plavalnega kluba Celulozar Krško.

Fotogalerija (Foto: Plavalni klub Celulozar Krško):

plavalni klub celulozar krško
krško
fotogalerija

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja