Skip to main content
V Posavju 0.6° C Sobota, 27. 2024
20.03.2023
19:15
Menoni in Račič poskrbela za sedem stopničk
Foto: Plavalni klub Celulozar Krško
V soboto in nedeljo je v Kranju potekalo moštveno in posamično državno prvenstvo za mlajše dečke in mlajše deklice, barve krškega Celulozarja je zastopalo osem plavalcev.

Najmlajši Celulozarji na državnem prvenstvu

Ana Menoni petkrat na stopničkah

KRANJ Najuspešnejša je bila mlajša deklica Ana Menoni z dvema drugima mestoma v disciplinah 200m hrbtno in 100m prosto, tremi tretjimi mesti na 50m hrbtno, 100m hrbtno in 400m prosto v disciplini 200m prosto pa je bila tik pod stopničkami na četrtem mestu. Z odličnim plavanjem je Ana podrla tudi dva klubska rekorda v kategoriji mlajših deklic in sicer v disciplinah 100m hrbtno ter 200m hrbtno.

Jakob Račič dvakrat na stopničkah

Z dvema tretjima mestoma v mlajšem letniku se lahko pohvali tudi Jakob Račič, ki je bil na stopničkah v disciplinah 50 in 100m prosto. Med deseterico se je uvrstil še na 50m prsno s petim mestom in tremi šestimi na 200m prosto, 100m prsno in 200m prsno.

Fantovska štafeta je končala na 11. mestu

Blizu deseterice je bila z enajstim mestom fantovska štafeta 4x50m prosto v postavi Krištof Račič, Mihael Marolt, Tilen Robek in Jakob Račič.  Pohvale in čestitke za uspešne nastope na državnem prvenstvu si zaslužijo tudi Nal Bajc, Tristan Bunetič in Matic Kožar. V skupnem seštevku so plavalci zasedli odlično trinajsto mesto. "S tem državnim prvenstvom je zimska sezona zaključena, ki je bila za naš klub več kot uspešna," dodajajo v krškem klubu.

Fotogalerija (Foto: Plavalni klub Celulozar Krško):

plavalni klub celulozar krško
krško
f

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja