Skip to main content
V Posavju 5.6° C Nedelja, 28. 2024
07.09.2023
21:47
Sven Cerjak
Foto: ePosavje.com
Na Stadionu Matije Gubca v Krškem smo obiskali mladega krškega speedwayista Svena Cerjaka. Krško je dobilo novega speedway junaka, 14-letni Senovčan stopa po poteh Omerzela, Lekšeta in Štojsa.

Na obisku pri speedwayistu Svenu Cerjaku

KRŠKO V mladinski šoli Avto moto društva Krško brusijo nov diamant. Sven Cerjak s Šedma pri Senovem je z odličnimi nastopi v zadnjih dveh letih v konkurenci voznikov na 250 kubičnih motorjih dokazal, da gre na njega še kako računati v prihodnje. V svoji dosedanji športni karieri je 14-letnik zbral nekaj odličnih rezultatov. Njegovih uspehov so veseli tudi prijatelji, navijači in sošolci v šoli. Tam mu je reševanju vsakodnevnih šolskih izzivov v veliko pomoč status športnika, pri šolskih obveznostih izpostavlja tudi veliko pomoč in razumevanje učiteljskega kolektiva. 

"Najprej je cilj naslov državnega prvaka"

In kakšni so njegovi cilji v preostanku letošnje sezone? "Najprej je cilj naslov državnega prvaka v čeških Pardubicah, naslednje leto pa bi na svetovnem prvenstvu rad prišel na stopničkah. Naslednje leto ciljam na svetovnega prvaka," pravi Cerjak. Nato bo sedel na 500 kubični motor, po letu dni treningov na velikem motorju pa se lahko nadejamo novih odličnih rezultatov. In vsi skupaj želimo, da bi imel čim manj težav s poškodbami. 

speedway
krško
video

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja