Skip to main content
V Posavju 8.6° C Sobota, 27. 2024
20.11.2023
10:40
Foto: Plesni klub Lukec
Med 9. in 15. novembrom je Slovenija v Laškem gostila Svetovno prvenstvo v Street show plesih, katerega se je udeležilo tudi 13 plesalcev Plesnega kluba Lukec.

Finale svetovnega prvenstva

Med 9. in 15. novembrom je Slovenija v Laškem gostila Svetovno prvenstvo v Street show plesih, katerega se je udeležilo tudi 13 plesalcev Plesnega kluba Lukec. Plesalci so nastopili v malih skupinah v mladinski in članski kategoriji.

Po odličnih rezultatih na državnem prvenstvu v pretekli sezoni sta skupini odšli na svetovno prvenstvo z velikimi pričakovanji in cilji. Te sta obe skupini več kot odlično izpolnili, saj sta obe nastopili v finalu svetovnega prvenstva.

Fotogalerija (Foto: Plesni klub Lukec):

Mladinska skupina  Newsies v sestavi: Zarja Sevšek, Ema Rožman, Rožle Uršič, Gašper Mikulanc, Lena Vintar, Ula Rabič Zalokar in Nina Pacek je pod mentorstvom trenerke in koreografinje Vanese Krenker v močni konkurenci osvojila 2. mesto in si s tem priplesala naslov vice svetovnih prvakov med mladinskimi street skupinami.

Članska skupina Metanoia v sestavi: Zala Popijač, Manca Ančimer, Valentina Pirc, Tjaša Aleksandra Komočar, Stella Resnik, Ema Zildžovič si je pod mentorstvom trenerja in koreografa Mihe Pozniča v zelo izenačenem finalu priplesala nehvaležno, a vseeno izvrstno, 4. mesto.

Z vrhunskimi rezultati so plesalci ponovno pokazali in dokazali, da Lukčeva plesna šola sodi v sam vrh v svetovnem merilu. Iskrene čestitke plesalcem in trenerjema.

PK Lukec

plesni klub lukec
ples

Pridružite se nam

Poglejte tudi