Skip to main content
V Posavju 5.9° C Petek, 26. 2024
13.10.2021
14:23
Plesno društvo Imani Brežice, Pika miga, Živa
Foto: Plesno društvo Imani Brežice
V preteklem šolskem letu 2020/2021 so se plesalci sodobnega plesa Plesnega društva Imani Brežice pod mentorstvom Sanje Spirić predstavili na območnem plesnem srečanju v Domu kulture Brežice.

Plesna festivala Pika miga in Živa

BREŽICE Selektorica Aja Zupanc je za regijsko plesno revijo, ki je letos zaradi epidemioloških razmer potekala preko video posnetka, izbrala skupine Sodobni ples 1-3, Ka'bavidas Pelera mlajši in Ka'bavidas Pelera. Dve od treh skupin pa so bile izbrane na Piko migo in Živo.

Pika miga

V soboto, 9. oktobra 2021, so se plesalke skupine Sodobni ples 1-3 (2020/2021) predstavile na festivalu Pika miga, ki je potekal v Velenju. Pika miga je festival otroških plesnih skupin na katerem se predstavijo najboljše otroške plesne miniature pretekle sezone iz celotne Slovenije. Skupina v zasedbi plesalk Izabela Duhanič Mihajlović, Iza Gajšek, Gabrijela Komar, Tija Klenovšek, Gaja Mahovne, Neža Mladkovič, Flora Sambunjak, Ella Vargec, Tjaša Vasić, Julija Ana Verstovšek in Tesa Zupančič se je predstavila s koreografijo z naslovom »Na Rožnati zemlji«.

Živa

Skupina Ka'bavidas Pelera (2020/2021) v kateri plešejo Tjaša Kurajić, Andraž Miklavčič, Ula Oštir, Manica Pečarič, Hana Sambunjak in Veronika Strnad pa se bo v mesecu novembru s koreografijo z naslovom »Kaldera« predstavila na tridnevnemu festivalu plesne ustvarjalnosti mladih Živa, na katerega se uvrstijo najbolj kakovostne plesne miniature in predstave pretekle sezone.

Fotogalerija (Foto: Plesno društvo Imani Brežice):

(eP)

brežice
pd imani brežice
fotogalerija

Pridružite se nam

Poglejte tudi