Skip to main content
V Posavju 10° C Petek, 26. 2024
21.10.2021
13:26
RK Krško po posavskem derbiju
Foto: arhiv ePosavje
Pet tekem, pet zmag in deset točk je izkupiček krških rokometašev po prvih šestih krogih 1. B slovenske rokometne lige.

Po posavskem derbiju jih v petek čaka še derbi lige

KRŠKO In prvo mesto na lestvici in ob dejstvu, da so odigrali tekmo manj kot prvi trije zasledovalci, Izola, Krka in Škofljica. 

O derbiu: "Na koncu se je pokazala razlika v kvaliteti in izkušnjah"

"Že pred tekmo smo vedeli, da do zmage ne bomo prišli na lahek način. V tekmo nismo vstopili dovolj agresivno in tudi v napadu smo igrali preveč individualno. Odpor smo strli v drugem polčasu z nekaj rotacijami, ki so nam uspele. Na koncu se je pokazala razlika v kvaliteti in izkušnjah. Bili smo tudi nekoliko bolj mirni kot nasprotnik. Zmaga je bila zaslužena. Za željo in borbo bi čestital celotni ekipi. Tudi ekipi Sevnice gredo čestitke za odpor in pravi derbi," je o sobotnem posavskem derbiju, ki so ga dobili njegovi rokometaši, povedal trener Krčanov Ale Kukavica.

V petek v Izolo

Krški rokometaši zdaj v petek, v 7. krogu prvenstva, odhajajo na Obalo, v Izolo k ekipi RD Butan Plin Izola. Pred vročim derbijem na Primorskem Kukavica dodaja, da imajo v ekipi nekaj poškodovanih igralcev. "Fantje so načeti, a vseeno mislim, da bomo pripravljeni za petkovo tekmo. Med tednom bomo opravili nekaj terapij tako da bomo pripravljeni."

En sam cilj - zmaga

Kukavica obljublja, da imajo fantje tudi v petek en sam cilj - zmago. "Seveda bomo morali dati svoj maksimum. Potem bomo imeli nekaj dni premora, ker tekem dva tedna ne bo dva tedna. Zato pa imamo časa za mini priprave in za nadaljevanje sezone," je še povedal glavni trener Krčanov. Po tekmi v Izoli bodo krški rokometaši 6. novembra na Igu odigrali zaostalo srečanje 1. kroga prvenstva, ki je odpadlo zaradi korone v ekipi z roba Ljubljane.

(bš, eP)

rokomet
rokometni klub krško
krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi