Skip to main content
V Posavju 6.5° C Sobota, 27. 2024
20.05.2022
07:54
Matej Jug bo sodil tekmo NK Krško : NK Brežice
Foto: arhiv ePosavje
V soboto bo v 2. slovenski nogometni ligi derbi derbijev. V Krškem bodo gostovali Brežičani, tekma bo še kako pomembna, ena od ekip bo obstala v ligi. Krčanom je dovolj že točka.

Posavski derbi bo sodil Matej Jug

KRŠKO Krčani in Brežičani bodo v soboto ob 17. uri odigrali srečanje 30. kroga v 2. slovenski nogometni ligi. Posavski derbi bo kot zadnje srečanje v sezoni 2021/2022 prineslo odločitev, kdo bo v ligi igral tudi v naslednji sezoni. Ob isti uri se bo sicer na Ptuju začela tekma med, na lestvici zadnjouvrščeno, Dravo in Rogaško.

Krčanom je dovolj že točka, Brežičani potrebujejo vse tri

Na jesenskem posavskem derbiju v Brežicah ni bilo zmagovalca, krog pred koncem imajo Krčani 23 točk, Brežičani in Ptujčani po 20. V posavskem derbiju Krčanom zadostuje že točka, Brežičani potrebujejo zmago. Eno je žal že gotovo. Če ne bo presenečenj po koncu sezone, da kakšna od zmagovalnih ekip 3. SNL ne bo želela napredovati, bo v naslednji sezoni v 2. slovenski nogometni ligi igrala le ena posavska ekipa. Ali Krčani ali Brežičani - jasno bo v soboto nekaj pred 19. uro.

Matej Jug

Od leta 2007 je FIFA sodnik

O pomembnosti tekme priča tudi odločitev za delegiranje tekme. Glavni sodnik sobotne tekme bo Matej Jug, pomagala mu bosta Uroš Bensa in Tadej Jug, delegat srečanja bo Vinko Pokovec. Jug je sodnik z mednarodnimi izkušnjami, FIFA sodnik je postal v letu 2007, pravico je delil tudi v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2012, svetovno prvenstvo 2014 in nazadnje tudi štiri tekme v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2022.

Krčani ostali brez 240 evrov

Iz zapisnika disciplinskega sodnika po zadnjem, 29. krogu 2. slovenske nogometne lige, je razvidno, da so Krčani ostali brez 240 evrov. Kot pravijo v obrazložitvi, citiramo "kršitev predpisov NZS – ni bilo glavnega trenerja, predkaznovanost."

nogomet
nogometni klub brežice
nk krško
krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja