Skip to main content
V Posavju 8.6° C Sobota, 27. 2024
29.01.2024
12:54
Foto: ePosavje.com
V organizaciji Teniške akademije Gospod Ficko so se v soboto, 27. januarja 2024, na Otočcu zbrali člani in članice petih tenis klubov iz treh regij. Sevnica, Ribnica, Trebnje, Črnomelj in Bizeljsko.

Povezovanje igralcev iz treh regij

Profesionalni teniški trener Gregor Ficko, ustanovitelj Teniške akademije Gospod Ficko, ki se že več kot 20 let ukvarja z razvojem mladih igralcev in igralk, v zadnjem času pa tudi z usposabljanjem trenerjev, je v soboto, 27. januarja 2024, na Otočcu v prostorih teniškega kluba Krka Otočec gostil srečanje petih različnih teniških šol, ki delujejo pod njihovim okriljem. To so Sevnica, Ribnica, Trebnje, Črnomelj in Bizeljsko. Namen dogodka je bil druženje mladih igralcev in igralk, skupaj s trenerji in starši, "ter da se med seboj povezujejo in krepijo sodelovanje. Zlasti za igralce je dobrodošlo, da se med seboj spoznavajo in povezujejo, predvsem je dobro, da lahko igrajo proti različnim soigralcem in s tem izpopolnjujejo svojo tehniko. Gre tudi za dobro priložnost, da igralci vadijo različne prijeme in scenarije tekme s tekmeci, ki prihajajo iz drugih klubov," je še dodal Ficko.

Šlo je za prvi takšen dogodek, medklubsko sodelovanje pa odpira nove možnosti razvoja tenisa in igralcev v regiji. Prav tako so se mlajši igralci lahko pomerili s starejšimi, bolj izkušenimi tenisači in s tem osvojili dodatna znanja, predvsem pa je šlo za izziv in izboljšanje tehnik igre.

Ficko: "Tenis je dostopen vsakomur"

Predstavilo se je tudi podjetje IBS trade, d. o. o, ki je pokrovitelj teniške opreme in sodeluje s Teniško akademijo Gospod Ficko. "Prodajamo vso opremo za badminton in tenis znamke Yonex. Od obutve, oblačil, teniških loparjev in ostale opreme," je povedal Blaž Hartl, direktor podjetja IBS trade. Dodal je še, da gre za "vrhunsko teniško in badminton opremo znamke Yonex, ki je v svetu tenisa številka ena, zato je ne bi podrobno predstavljal".

Gregor Ficko je glede prihodnosti tenisa v Posavju optimističen. "Glede vpisa v same teniške šole imamo, če govorim za posavsko in dolenjsko regijo, zelo dostopne cene, ki so izpod slovenskega povprečja". Dodal je še, da se ne želijo primerjati s klubi iz Ljubljane ali drugih krajev, kjer imajo bolj ugoden ekonomski položaj. "Tako da recimo v tej regiji je tenis res dostopen vsakomur. Klubi, tudi drugi, opažam, da se trudijo, da za igralce niso stroški preveliki," je zaključil Ficko, ter dodal, da so stroški treniranja tenisa, v primerjavi z nekaterimi ostalimi športi, nekoliko višji zaradi tega, ker v zimskem času višje stroške predstavljajo predvsem obratovalni stroški teniških dvoran.

Fotogalerija (Foto: ePosavje.com):

tenis

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja