Skip to main content
V Posavju 5.9° C Petek, 26. 2024
27.09.2019
10:21
Foto: Slovenska malonogometna zveza
V torek se je slovenska malonogometna reprezentanca pod vodstvom Mirana Vovka na prijateljski tekmi v Zagrebu pomerila z reprezentanco Hrvaške.

Preskar strelec za Slovenijo na tekmi s Hrvaško

Domačini so bili z 2:1 boljši, za Slovenijo je zadel kapetan Boštjan Preskar, pri Hrvatih pa sta mrežo zatresla Dominik Zeko in Dino Škibola. Za reprezentanco je bila to druga pripravljalna tekma pred svetovnim malonogometnim prvenstvom Socca World Cup 2019, do odhoda na prvenstvo pa bo opravljen še en trening. Po tekmi je strelec zadetka in kapetan Boštjan Preskar povedal, da ima mešane občutke: "Glede na to, da smo šele drugič odigrali tekmo v tej sestavi, je igra kar stekla. Na naslednjih treningih moramo več in še bolj delati na borbenosti, da bo zadostovalo za prvenstvo."

Slovenija na Socca World Cup

Slovenija bo na Socca World Cup 2019 potovala z igralcem manj. Nastop na svetovnem prvenstvu je zaradi poškodbe odpovedal Štefan Horvat, ki se je lani zapisal v spomin z zadetkom v 39. minuti za 4:3 proti Omanu za napredovanje Slovenije v osmino finala.

Slovenci proti Hrvatom

Proti Hrvaški so za Slovenijo zaigrali Mark Kralj, Anže Škrjanec, Urban Bajc, Boštjan Preskar, Neven Grah, Mario Skuhala, Grega Hebar, Aleks Malivojević, Danijel Mitrović, Davor Mitrović in Blaž Begovič. Jure Kandare in Andraž Šepic sta zaradi poškodbe tekmo spremljala s klopi.

(bš)

nogomet
video
brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi