Skip to main content
V Posavju 17.3° C Nedelja, 28. 2024
26.02.2023
22:09
Radečani v Velenju osvojili šest medalj
Foto: Karate klub Radeče
Radeški karateisti do šestih osvojenih odličij na mednarodnem WKF karate turnirju v Velenju.

Radečani v Velenju

VELENJE V nedeljo, 12. februarja, je v Rdeči dvorani v Velenju potekalo mednarodno karate tekmovanje, 17. pokal Nestla Žganka. Tekmovanja se je udeležilo 85 karate klubov, 8. držav ter skupaj je bilo na tekmovanju kar 503 odličnih karateistov. Iz Karate kluba Radeče se je tekmovanja udeležila 12 članska ekipa tekmovalcev, ki so izvrstno nastopali ter dosegli odlične rezultate. Ekipo so tokrat vodili trenerji Aljoša Kramar, Ajla Ćurić in Urška Kramar, ekipi pa sta pomagala še člana: Goran Gorogranc ter Milan Razpotnik.

Nedelja je bila nekaj posebnega, saj so tekmovalci slavili prav v najzahtevnejših kategorijah. Eden pomembnejših tovrstnih rezultatov je zmaga s skupino mlajših kadetov v disciplini kata team in s tem so osvojili teamski pokal za 1. mesto. Odličen teamski rezultat je bilo tudi osvojeno 2. mesto s timom deklet v skupini mlajše kadetinje ter izjemen individualni nastop Simone Češarek, ki je dosegla 3. mesto med mladinkami. Simona Češarek se je s tem nastopom vrnila med najboljše v svoji kategoriji kar so odlični obeti za letošnje leto in vsekakor nadalje.

Fotogalerija (Foto: Karate klub Radeče):

Prav tako je tudi Lili Kramar v zelo zahtevni skupini mlajših kadetinj prišla na sam vrh ter zaključila tik pod zmagovalnim stopničkam. Tudi ona je pokazala, da bo v letos odločno trenirala, da bo na samem vrhu. Kar precej smole so imeli s končnimi uvrstitvami na peto mesto (kar 6 takšnih uvrstitev), kjer kljub odličnim nastopom in številnim zmagam nekateri žal niso osvojili medalje. Je pa vse to odlična iztočnica za uspešno delo v prihodnje ter z manjšimi popravki in krepitvijo forme, bodo tudi vsi ti člani prišli do samega vrha. Ko so zaključili z našimi natopi v katah, je bil Karete klub Radeče celo na 8. mestu med 85 karate klubi tega turnirja.

Karate klub Radeče

karate klub radeče
radeče
fotogalerija

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja